Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum zondag 2 september 1990
traject Ötscherschutzhaus - Terzerhaus - Erlaufsee - Mariazell - Mooshuben
hoogtes 828 - 1626 meter
afstand 29 km
wandeltijd 10 uur
weer aanvankelijk nevelig en mistig
temperatuur 's-ochtends temperaturen tussen de 5° en 10°. Na half vier liep de temperatuur op tot ca 15°.
overnachtingadres Gasthaus Fritz, Mooshuben
Overnachtingprijs OSCH

Terzerhaus De temperatuur was verder gedaald. Toen we het Ötscherhaus (foto 35) verlieten was er nevel en het zicht was ongeveer 50 meter. We daalden over een rotsachtig pad af en waren erg voorzichtig met uitglijden, waardoor we niet opschoten.
We bereikten het Riffelsattel en hadden er aan de andere kant even een blik in het dal. Even volgden we de klim naar de Kleine Ötscher. We sloegen echter af om langs de oosthang langs en door de Turndlmauer te lopen. Even vond ik het wat angstig met die diepe blikken. We besloten de gamachen aan te doen omdat we veel met onze broek tegen het natte gras aankwamen, waardoor deze nat werd. Later deed ik nog de regenbroek aan omdat de nikkerbokker bij de knie erg nat werd.
We werden nog ingehaald door een echtpaar waarbij we samen hadden gezeten in het Ötscherhaus. Toen we met elkaar aan het praten waren op een smal pad, zo'n 10 meter boven een grindweg werd ons een vraag gesteld door een dame uit Tsjechoslowakije. Verderop liepen we over de Feldwiesalm (foto 36) en die zag er best mooi uit. Af en toe regende het.
Het punt Eiserner Herrgott troffen we niet, maar in de buurt stond een hutje, Sennhütte Auf der Prach, Gemeindealpe, waar we Almdudler en melk dronken. Het laatste stuk naar het Terzerhaus (stikker 3) ging vrij steil omhoog en het zicht was nog steeds slecht. Op het Terzerhaus troffen we het echtpaar dat ons ingehaald had, de dame uit Tsjechoslowakije en twee heren, waarvan er één uit Limburg kwam. De dame uit Tsjechoslowakije trommelde 4 mensen op. Om met de stoeltjeslift omlaag te gaan, het minimum aantal.
Na een half uur gingen we ook weer op weg maar keerden spoedig terug omdat we niet de juiste markering konden vinden. Via de Erlaufsee bereikten we weer asfaltwegen. Vlak voorbij de Erlaufsee zagen we een granieten blok waarin "Europäischer Fernwander- weg E6" was geschreven (foto 37).
Bij de kontroleplaats Landwirtschaft und "Hotel Alpenhof" (ansichtkaart 11) Irene Flesch te Mariazell werden we gastvrij ontvangen. We kregen een ansichtkaart en de dame belde zelfs voor ons op naar Mooshuben voor reservering. In Mariazell (ansichtkaart 12) kochten we Cappy en chocolade. We verlieten Mariazell over een nieuw geasfalteerde weg. Het laatste stuk door Mooshuben was ook schitterend gelegen als een soort Alm.
In Gasthaus Fritz aten we Forelle en Cordon Bleu. Hier was tevens een NSWW Kontroleplaats namelijk Mooshubenwirt.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg