Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum vrijdag 31 augustus 1990
traject Jügendherberg am Bauernhof - Plankenstein - Rainstein - St.Anton an der Jeßnitz - Hochberneck
hoogtes 250 - 915 meter
afstand 33,1 km
wandeltijd 9½ uur
weer Er was de hele dag veel zon en het was warm. In de middag was er afkoeling. In de verte hoorde je een paar onweerslagen.
temperatuur
overnachtingadres Hochberneckhütte
Overnachtingprijs OSCH 270

Burg Plankenstein De twee mensen die we in de jeugdherberg hadden getroffen waren een Nederlandse jongeman uit Haarlem en zijn vriendin uit Zwitserland. Over een grasveld verlieten we in de stralende zon, weer in onze korte broek de jeugdherberg (foto 28). Over Friesenberg en Haberleiten bereikten we bij Muhlgraben een asfaltweg. Even voorbij Hubengraben stond op het pad dat het verboden was vanwege Waldarbeiten. Daarop liepen we over de asfaltweg naar Plankestein. Onderweg hier naar toe zagen we een grote gele zwam (foto 29). Hier was een slot en er stonden veel auto's buiten. We besloten het slot niet te bezichtigen. In het plaatselijke Gasthaus haalden we onze kontrole stempel.
Veelal over grintwegen liepen we over de Oberdachsberg en langs de Statzberg naar Himmel. Hier zagen we op afstand een kapelletje staan, maar we liepen er niet vlak langs. Bij een pikniktafel hadden we onze lunch. Ik trok mijn t-shirt en mijn sportbroekje uit en hing het te drogen tijdens onze pauze (foto 30). We moesten nu af en toe hekken sluiten. Over een 4 km lange asfaltweg bereikten we St. Anton an der Jeßnitz. We lesten weer onze dorst. Net toen we op de grond wilden rusten stapte een dame uit de auto en maakte ons attent op het feit dat even verderop een bankje stond waarop we gemakkelijk konden zitten.
Na deze rust volgden we weer lange tijd een asfaltweg. Bij Schaufelreith staken we een stuk van de asfaltweg af, maar dit was ook een pittige klim. Bij een pikniktafel kwam een bus naar beneden gereden. Enkele oudjes in de bus zwaaiden naar ons. Vlak voor het Almhaus Hochberneck (ansichtkaart 8) kwamen we langs een soort fontein, een houten waterbak met daarbij in hout uitgesneden een mannenkop (foto's 31 en 32). We werden in de hut bepaald niet met enthousiasme ontvangen, maar konden er gelukkig wel overnachten. Er waren daar nog twee echtparen die er sliepen. Als avondmaaltijd hadden we goulashsoep en Bratwurst met zuurkool. Onderweg hadden we nog een ree gezien.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg