Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum donderdag 30 augustus 1990
traject Schönbühel - Melk - Gassen - St.Leonard am Frost - Unterhub/Jugendherberg am Bauernhof
hoogtes 210 - 250 meter
afstand 30 km
wandeltijd 10 uur
weer De gehele dag zon en warm
temperatuur 27°
overnachtingadres Unterhub/Jugendherberg am Bauernhof
Overnachtingprijs OSCH 400

Schoenbuehel Het was aan het ontbijt zelfbediening. We waren er als eersten. Rond half negen vertrokken we.
Over een nevenstraat in Schönbühel verlieten we deze plaats. De eerstvolgende plaats waar we door kwamen was Hub. We kwamen vlak bij de plaats waar een brug over de Donau was, maar we zagen de brug niet. Langs een brede beek, Pielach, kwamen we in Pielachberg.
Daarna kwamen we in Melk (foto 23, 24 en 25). Hier was de Stift erg mooi (van buiten). Door de warmte hebben we ons niet ingespannen om deze nog van binnen te bekijken. In een straat stonden auto's te wachten tot een vrachtauto een andere vrachtauto, met veel moeite, had ingehaald. Een van de wachtende auto's was een Nederlandse. Ik zei tegen de bestuurder dat het hier wel Amsterdam leek. Door de hitte lag ons tempo laag. Via Rosenfeld kwamen we bij een houten blokhut met de naam Steinernes Kreuz aan. Hier waren een groep misdinaartjes op kampweek. Ze hadden hun warme maaltijd bijna op. We werden uitgenodigd om het eten te helpen opmaken. Dat aanbod aanvaarden we maar al te graag mede omdat we vergeten waren om broodjes te kopen (foto 26).
In Thal/Gassen (foto 27) bei St. Leonard am Frost haalden we weer een kontrole stempel. In St. Leonard kochten we melk en yoghurt bij een bakker. Veelal over rustige asfalt- of grindwegen liepen we via Abfaltersbach, Altenhofen, Rührsdorf en Fritzberg naar Maierhöfen. Na Außerreith liepen we nog een bos door en kwamen bij de Jugendherberge a. Rauschhof, Oberndorf a.d. Melk uit. Hier troffen we een Nederlander uit Haarlem met zijn Zwitserse vriendin die met een wereldreis bezig waren en nu een lang trajekt van de E6 liep.
Schoenbuehel Als we ons snel douchten konden we nog warm eten. De eetzaal en de kamers lagen op de verdieping, terwijl de toiletten en dergelijke op de begane grond lag. Deze was te bereikten over een trap die buiten om naar beneden liep. Toen we bij een deur kwamen waarop toilet stond was daar niet veel beweging in te krijgen. Op zoek naar douches liepen we naar een volgende deur. Hierachter was een hal en via een open tussenkamertje zagen we badkamer staan. Hierin was een bad + een douche in een nauw vertrek. Toen we bijna klaar met douchen waren werd er gebonsd op de deur met de mededeling dat we verkeerd zaten. Later bleek dat we toch door de deur waarop toilet stond hadden moeten gaan. Er werd lakoniek medegedeeld dat de deur wat stroef ging. Voor de warme maaltijd aten we worstjes met brood.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg