derde dag van de 3e Heuvelland wandel4daagse 1990 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 3e Heuvelland vierdaagse van 9 t/m 12 augustus 1990 te Valkenburg
zondag 12 augustus 1990
Vierdaagse Heuvellandwandelingen Door de bossen van Berg en Terblijt bereikten we de Geul. Langs voornoemde beek liepen we naar Valkenburg en bewonderden, in alle (zondags-)rust de binnenstad. Langs de Geul verlieten we Valkenburg en op 7,2 km was de eerste rust in Schin op Geul.
Via Walem en Klimmen werd, over alleen asfaltwegen, de A79 snelweg bereikt. Over een grintweg liepen we om Hulsberg heen. Rond half tien gingen de klokken van de kerktorens van Hulsberg en Klimmen gelijktijdig luiden. Via een kasteel en een kerk liepen we Wijnandsrade binnen. Via de gegoede buurt verlieten we Wijnandsrade. Over een groente- en korenveld bereikten we Nuth. In Tervoorst stond een grote tent waarin een kerkdienst werd gehouden. Daarna kwamen we weer over leuke smalle bospaden langs de Platsbeek en langs vijvers. Na nog een grintweg met vergezichten bereikten we Grijzegrubben. Het woord grubben betekent ravijnen. Hier stonden grote huizen met grote toegangspoorten naar binnenhofjes.
Op 21,4 km was hier een rust. Na Grijzegrubben was het hier weer afzien. Vaak liepen we over open stukken, afwisselend over asfalt en grintwegen. Na Terstraten was een exstra waterpost ingelast. Vlak voor de waterpost stond een kapelletje. Maar wij smachtten zo naar water, dat we het kapelletje pas na de waterpost zagen. Over een gemaaid korenveld bereikten we door een bos weer Wijnandsrade waar een rust op 27,6 km was.
Via Hulsbeek, Heek en Halen werd Schin op Geul bereikt. Hoewel we geen regen hadden gehad, waren alleen onze voeten nog droog. De temperatuur was weer tot 30 gestegen. Hier in Schin op Geul was op 35,5 km weer een rust.
Over een leuk pad over weilanden werd Oud Valkenburg bereikt. Vandaar liepen we over bos en weilanden naar Valkenburg. In n van de eerste straten van Valkenburg was een exstra ingelaste waterpost. Als je de pijlen goed volgde, dan kreeg je een bos gladiolen aangeboden. Wij volgden de pijlen niet geheel juist omdat we zoveel mogelijk in de schaduw wilden lopen. Op dat moment liep Coos een eind voor mij. Een wandelaar, die al enige tijd vlak bij ons liep, liep opeens versneld op mij af met twee bossen gladiolen en gaf een bos aan mij. Toen die andere wandelaar en ik Coos even later hadden ingehaald gaf die andere wandelaar zijn bos met gladiolen aan Coos.
Boven aan de Couberg was nog een extra ingelaste waterpost. Langs de verkeersweg naar Maastricht werd de finish bereikten. Vlak voor de finish werden de wandelaars door een man, die door een speaker sprak ingehaald. Doordat vlak voor ons twee aantrekkelijke dames liepen, had de speaker alleen voor hen belangstelling. Bij de afmelding kregen we naast onze medaille een fraaie oorkonde. Met een inschrijfgeld van 17,50 bij voorinschrijving behoort deze vierdaagse tot de goedkopere. Evenals bij de Kempische wandeldagen is het hier ook mogelijk om per dag in te schrijven.

Deelname overzicht:
+---------------------------------------------------------------------------+
       14 km parkoers 28 km parkoers 42 km parkoers totaal  
+------------+----------------+----------------+----------------+-----------
 1e dag      288       379       313     980  
 2e dag      360       385       204     949  
 3e dag      390       399       215    1.004  
 4e dag      421       470       215    1.106  
          ---       ---       ---    -----  
         1.459      1.633       947    4.039  
+---------------------------------------------------------------------------+

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg