tweede dag van de 3e Heuvelland wandel4daagse 1990 vierde dag van de 3e Heuvelland wandel4daagse 1990 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 3e Heuvelland vierdaagse van 9 t/m 12 augustus 1990 te Valkenburg
Vierdaagse Heuvellandwandelingen zaterdag 11 augustus 1990
We verlieten Berg en Terblijt met uitzichten op Vilt, Sibbe en Valkenburg. Na de fruitpost, een sinaasappel, liepen we over leuke smalle paadjes. Door een paar draaipoortjes liepen we over paden door weilanden. Op 6,9 km was een rust in Sibbe. Vlak voor de rust kwamen we langs een moderne kapel uit 1979. Bijna de gehele voorgevel van deze kapel bestond uit glas.
Na de rust kwamen we langs een kapel te IJzeren. Via Scheulder liepen we, nu wat meer over asfaltwegen tot vlak voor Ingber. Even voor Euverem daalden we over leuke paden door de bossen naar de tweede rust op 14 km in café Stap. Deze ligt vlak naast rekreatiepark Foreldorado. Hier is een bron die voor kristalhelder water zorgt voor de forellenkwekerij.
Langzaam steeg het pad tot we in het Schweiberbos kwamen. Dit bos deed buitenlandsachtig aan. Het parkoers liep om een golfterrein heen. In Overgeul liepen we het bos uit en kwamen in Mechelen uit. Hier staken we de Geul over en zagen enige fraaie vakwerkhuizen. Bij een supermarkt kochten we weer wat drank om onze vochtigheidsgraad op peil te houden. Even liepen we langs de Geul en staken daarna enige weilanden over. We zagen een wandelaarster voor ons verkeerd lopen en riepen haar om haar daarop te attenderen. Ons stemgeluid was echter niet luid genoeg. Maar tussen ons en de wandelaarster liepen toeristen. Die toeristen hielpen meeschreeuwen en dat hoorde onze verkeerd lopende wandelaarster wel en keerde om. In Helle was weer een rust.
Via Hurpesch kwamen we in het langgerekte dorpje Schweiberg. Hier stonden weer enige mooie vakwerkhuizen. In Landsrade stond op een hoek een mooi, zilvergekleurd kruis. In het kruis zaten blauw gekleurde engelen verwerkt. Na nog een ekstra ingezette waterpost bereikten we Euverem weer. Na deze rust op 28 km liepen we langs kasteel Neuborg.
We kwamen weer over vele open stukken. De zon begon op onze hoofden te branden. Via Ingber kwamen we door Scheulder. Na IJzeren werd Sibbe weer bereikt. Hier kochten we in een supermarkt weer drank. Na de rust op 35 km kwamen we vlak langs molen De Tienhoven. Op de Bemelerweg was weer een ekstra ingezette waterpost.
Deze waterpost lag bij een kruisje. Volgens onze wandelkaart bevonden we ons hier op een hoogte van 147,9 meter boven N.A.P. Hier zat ook één van de oudste deelnemers. Het was pater van Wijnen die 78 jaar oud was. Hij liep het 14 km parkoers. Nu was het nog ongeveer drie km naar de finish, waar we even voor half zes arriveerden. We waren dus ruim 10 uur onderweg geweest. De temperatuur was deze dag tot tegen de 30° gestegen. Deze dag vonden we parkoerstechnisch de minst mooie dag.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg