eerste dag van de 3e Heuvelland wandel4daagse 1990 derde dag van de 3e Heuvelland wandel4daagse 1990 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 3e Heuvelland vierdaagse van 9 t/m 12 augustus 1990 te Valkenburg
Vrijdag 10 augustus 1990
Vierdaagse Heuvellandwandelingen Nadat we Berg en Terblijt hadden verlaten, liepen we door een mooi golvend heuvellandschap. Vlak voor Bemelen was de weg versperd door wandelaars en een ziekenauto. Een man werd behandeld voor hartreanimatie. We liepen er vlug voorbij. Even verder kwamen we nog een ziekenauto tegen. Coos zag aan de auto dat de verplegers in deze auto specialisten waren op het gebied van hartreanimatie. Daarna kwamen we bij een fruitpost. Onder de vlag van .. (een supermarkt) werd een banaan uitgedeeld. Het pad steeg langzaam en we hadden prachtige vergezichten. We kwamen langs het Afrikahuis. Hier stonden langs het parkoers kapelletjes die tezamen de kruisweg vormden. Door de gegoede buurt van Cadier en Keer bereikten we op 7,5 km de eerste rust.
Het parkoers naar de tweede rust op 14,3 km te Eckelrade voerde vrijwel geheel over grintwegen met veel vergezichten. Een wandelaar zag mij in de rust schrijven en zei toen tegen mij:"O ja,je bent zeker voor het OLAT-nieuws aan het schrijven". Hier in Eckelrade zagen we verschillende vakwerkhuizen. Het parkoers voerde verder door het Savelsbos. Dat was ook erg heuvelachtig. Over een trap daalden we een helling steil af en kwamen op een plek waar een gang door een grot was uitgehouwen. Vlak voor Rijckholt (gemeente Eijsden) kwamen we langs een kapelletje waar we een paar kaarsen aanstaken. Op 21,7 km was hier in Rijckholt een rust.
Volgens een legende wil de haag van kasteel Rijckholt niet meer groeien nadat een ter dood veroordeelde door een gat in de haag ontsnapte.
Meteen na de rust liepen we langs de plaatselijke kerk. Dit was een vrij langgerekte kerk die er van binnen opvallend schoon uitzag. Daarna vervolgden we door het Savelsbos tot we weer in Eckelrade aankwamen, waar een rust op 28,6 km was. Vlak voor de rust in Cadier en Keer op 35,1 km kochten we in een supermarkt een liter melk en karnemelk. Voor Coos was een liter karnemelk eigenlijk te veel. Dat probleem werd opgelost doordat er een provinciegenoot kwam aangelopen die de tweede helft van de karnemelk opdronk. De totale afstand bedroeg 41,45 km.
Het was een schitterend parkoers geweest. De temperatuur was deze dag tot 25 opgelopen, waarbij het nog enkele keren gedruppeld heeft. Bij de finish hoorden we dat de man die voor hartmassage werd behandeld in het begin van de tocht door een hartaanval was overleden. Het was de heer Wiel Hermes die sinds enkele maanden de nieuwe voorzitter van NOAD was.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg