Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten Terug naar de homepage van Henri Floor Laatste Euraudax wandeltocht vanuit Castricum ?

arendkop Staatje dat aangeeft welke afstanden je in Euraudax verband dient te lopen om voor de desbetreffende arend in aanmerking te komen Op zaterdag 3 maart 1990 organiseerde Euraudax Noord Holland een 25 km prestatie-wandeltocht. Prestatie, omdat er met een wandeltempo van 6 km per uur gelopen moest worden. Voor de doorsnee (lange afstand) wandelaar was dit eenvoudig, maar voor de beginnende wandelaar pittig. Zeker als vrijwel de gehele tocht over zanderige bos- en duinpaden voert. En er was een dame bij, die hier haar eerste 25 km liep. Bij de grote rust werd bij haar 2 blaren doorgeprikt. Maar ze heeft het gehaald.
De verzorging was weer in de vertrouwde handen van de gebroeders Entius. Hete groente soep, warme chocolademelk met slagroom, een warme worst en een grote koek zorgden ervoor dat je tijdens de tocht niet kon afvallen. Na een week met stormen, met uitschieters tot windkracht 10, met regen-, hagel- en sneeuwbuien was het nu een verademing. Aan het begin van de tocht was er weliswaar lichte bewolking, maar na de grote rust genoten we met volle teugen van de stralende zon. De temperatuur liep daarbij op tot 9°. Het parkoers was door ondergetekende uitgezet, hetgeen betekende, dat je maar weinig verkeer tijdens de tocht kon zien. Toen wij even voor 4 uur bij de finish arriveerden werden we verwelkomd door Rinus Jordaan, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Lange Afstand Wandel Bond, tezamen met zijn vrouw.
Omdat de tocht voor de huidige organisatoren een aflopende zaak is, waren we des te meer verbaasd over de hoge opkomst. 73 wandelaars waren naar deze tocht getogen. Een record. Bovendien was er grote concurrentie van de Noord Hollandse Wandelsport Bond, die één van haar openingstochten ook vanuit Castricum organiseerde. Hoewel eind oktober nog een 50 km tocht vanuit Hoorn door de huidige organisatie wordt uitgezet, stoppen wij er daarna mee. Voor ondergetekende is de afstand te ver van huis. Daarom een dringende oproep aan alle Lat'ters, RWV' ers, OLAT'ers en/of WS78'ers die in de naaste omgeving wonen. Indien er mensen zijn die deze tocht(en) willen overnemen, dan kunnen zij contact opnemen met de huidige organisatoren.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg