Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nordwaldkammweg

Europäischer Fernwanderweg E6


datum donderdag 14 september 1989
traject Sandl - Rosenhof - Stadlberg bei Karlstift - Dreifaltigkeitskapelle - Eichelberg (1054m) - Karlstift - Joachimsthal - Eisenwerk - Friedenthal - Althütten - Nebelsteinhütte - Karlstift
afstand 30 km
wandeltijd 10 uur (4 uur met-, en 6 uur zonder rugzak)
weer eerste uren regen, daarna bewolkt en droog.
temperatuur 15°
overnachtingadres Zimmer in Karlstift
Overnachtingprijs Osch. 300

sandl Karlstift logo Na het ontbijt van half acht vertrokken we om negen uur. Het regende. Dus trokken we de regenkleding aan. Na een km asfalt staken we door het bos de Hengstberg over.
Voor slot Rosenhof sloegen we af. We zagen verschillende malen bordjes met het verzoek om je niet buiten de paden te begeven. We liepen langs het meertje de Rosenhofer Teich. We kwamen weer vlak bij de grens (foto 53). Op een gegeven moment stond er "Achtung Grenze, Wege im mitte" (foto 54 en 55). De grens lag dus halverwege het pad. We kwamen bij de Bucherser Gedenkkapelle in Stadlberg bij Karlstift (ansichtkaart 24), waar net een dame bezig was om het van binnen schoon te maken. In de kapel lag een boek waar we onze namen in schreven. In dit boek stond geschreven dat een in woner uit Linz zijn vader niet had leren kennen, toen deze in 1942 stierf in Rusland. De persoon vond het absurd dat hij niet naar de geboorteplaats van zijn vader in Tsjechoslowakije mocht reizen.
Een eind verder kwamen we bij de Dreifaltigheitskapelle. Hier stond God geschilderd in de wolken met naast hem Jezus die het kruis in zijn handen droeg en ze schitterden. Via de Eichelberg (1054m) bereikten we Karlstift. Dit was niet zo'n grote plaats. Bij twee Gasthofen waren geen overnachtings gelegenheden meer zodat we uitweken naar zimmer frei. We zetten onze rugzak bij het Zimmer en begaven ons op weg naar de Nebelstein. Het eindpunt van de Nordwaldkammweg en eindpunt van onze wandeling. Het eindpunt van de Nordwaldkammweg is de Nebelstein en die top wilden we nog wel beklimmen.
Door een lang dal langs de Einsiedelbach kwamen we bij de beek Lainsitz. Over wat smallere paden bereikten we via Friedentaler Althütte de Nebelstein. Iets onder de top stond de gelijknamige hut (ansichtkaart 25). De hut was helemaal vol met dagjesmensen. Na drie kwartier kregen we ons natje en droogje en aanvaarden weer de terugtocht naar Karlstift. Aanvankelijk, toen we naar beneden liepen, ging het goed maar tegen het einde ging het bijna niet meer van vermoeidheid en de trek. 's Avonds om zeven uur kwamen we bij de Privatzimmer aan. We aten in de tegenoverliggende Steinwandhütte.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg