Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum vrijdag 8 september 1989
traject Waldhäuser - Lusen (1373m) - Tummelplatz - Mauth - Annathalmühle - Mitter-Firmiansreut - Alpe - Vorder-Firmiansreuth - Philippsreut
afstand 25 km
wandeltijd 7½ uur
weer gehele dag zonnig; erg veel wind.
temperatuur 22°
overnachtingadres Haus Weber, Philippsreut.
Overnachtingprijs DM

Vorder Firmiansreut, Mitter Firmiansreut, Hinter Firmiansreut Na het ontbijt liepen we even naar het centrum van Waldhäuser waar een winkeltje was. Omdat het centrum in hoogte wat lager was gelegen, waren we hier zonder rugzak naar toegegaan. We haalden onze rugzak op en begonnen rond half negen aan de wandeling. Het was zonnig, maar koud. Er woei een harde wind. Over een mooie rotsbosweg vervolgden we onze weg. Het laatste stuk naar Lusen ging vrij steil omhoog in de vorm van een trap. Dit was de Sammweg naar de top (foto 31). Het topje bestond alleen uit rotsblokken met een kruis er op. Hoewel er vanaf de top een mooi uitzicht was bleven we hier maar kort omdat er zoveel wind stond. Vlak onder de top was het Lusenschutzhaus. We hadden nog geen trek of dorst en liepen daarop verder.
philippsreut We daalden van de Lusen af en kwamen bij de Tummelplatz. Dit was een open plek in het bos waar een huis stond. Voor dit huis gingen we in de zon zitten en saneerden ons brood. Hier kwam ook een grote groep kinderen van ± 15 jaar aan om te rusten. Steeds verder daalden we af. Enige tijd wandelden we langs een het beekje de Steinbach. En enige keren verzwikte ik licht mijn enkels. In het plaatsje Mauth verlieten we het Nationale Park Bayerischer Wald. In Mauth dronken we ieder een liter perzikensap, bij Anna Krickl. Over een asfaltweg kwamen we in Annathalmühle. Hier was het even zoeken naar de juiste markering. Vlak hier voorbij trokken we de korte broeken aan. Hier waren de wegen wat minder mooi dan in het Nationale Park Bayerischer Wald.
philippsreut_gaestehaus_weber We liepen langs Mitter-Firmiansreut. We kwamen in Alpe waar een paar Gasthöfe stonden. Langs Vorder-firmiantsreuth kwamen we in Philippsreut. Hier namen we het eerste Gäste Haus. Dat was Haus Weber. Onze Duitse vriend Berndt kwam wat later hier ook terecht. We wandelden nog even tot net buiten het centrum en zonden nog een uur. Op weg naar het restaurant om warm te eten kwamen we langs de plaatselijke kerk. Na eerst een verkeerde deur in de kerk ingeslagen te hebben kwamen we in de grote kerkzaal. Hier staken we nog een kaarsje aan. 's-Avonds aten we met z'n drieën in de Forellenhof. Coos at in de Forellenhof uiteraard vis. Ik at een snitzel.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg