Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum woensdag 6 september 1989
traject Bayerisch Eisenstein - Ruckwitzberg (1269 m) - Großer Falkenstein (1312 m) - Scheuereck - Spiegelhütte - Buchenau - Frauenau
afstand 30 km
wandeltijd 9 uur
weer eerst aanvankelijk zonnig; later bewolkt
temperatuur 's-ochtend 10°; 's-middags 16 à 17 °
overnachtingadres Landgasthof Hubertus, Frauenau
Overnachtingprijs DM

Frauenau Eerst deden we wat inkopen in Bayerisch Eisenstein. Daarna liepen we naar het station om naar de tweedeling (Duitsland- Tsjecho-slowakije) te kijken (foto 25 en 26). Rond 9 uur begonnen we aan de wandeling. We zagen onze Duitse vriend uit Münster voor ons lopen. Na een kwartiertje haalden we hem in. Na een paar grintwegen werd het padsteiler. Het voerde, zoals gebruikelijk, door een werd wat rotsachtiger gebeid. Er kwam een splitsing naar de Grosser Falkenstein(1312m). Wij namen de langere weg over het E6 parkoers. We kwamen daarbij over de 1269 meter hoge Ruckwitzberg, maar hier was geen uitzicht, omdat er volop bomen en andere plantengroei was.
Frauenau Op de Groper Falkenstein troffen we nogeens onze Duitse vriend. Hij had de kortere weg genomen en was er al een half uur. Op de Grosser Falkenstein hadden we een redelijk mooi uitzicht, maar het was wel heiig. Vlakbij de top stond een kapel, waar Coos een kaarsje aanstak. Het pad ging verder omlaag en werd al wat steiler. Na een grintpad kwam het mooiste parkoers van de dag. Het pad ging steil omlaag. Over veel rotsblokken en langs steile hellingen voerde het pad verder. Hier had men een stukje oerwoud gecreëerd (foto 27). Het pad was nog wel nat. We kwamen bij een waterval, die daar op 900 m hoogte ligt. Over rotsblokken staken we de bredere Höllbach over. Langs de beek daalden we verder af naar een meertje, Höllbachschwelle. Over de beek lagen een paar maal grote, omgewaaide bomen. Eén daarvan was voorzien van het merkteken, dat wij volgden. Bij het meertje rustten we op een bankje. Hier zat ook een echtpaar, waarvan we de man al getroffen hadden in de kapel op de Groper Falkenstein. Ze waren erg geïnteresseerd naar onze verrichtingen.
Over wat bredere wegen liepen we verder langs Scheuereck naar Spiegelhütte. Hier was een winkeltje waar we sinaasappelsap dronken. De E6 kwam niet meer langs de Jungmaierhütte en we bereikten Buchenau. Hier trof ons het bord aan een huis "Zimmer Frei, auch für Wanderer". Na een bezoekje aan de plaatselijke kerk verlieten we Buchenau. Eerst zagen we in een weiland een heleboel werkpaarden, zo rond de 50 stuks. Daarna zagen we veel geiten met horens in een afgezet gebied. We begaven ons op weg naar Frauenau (ansichtkaart 17). Daar aangekomen klopte de kaart niet meer zo duidelijk. Er waren in de plaats veel toeristen. Want bij het zoeken naar een overnachtingsadres lukte het pas na de achtste keer een overnachting te krijgen. Dat was na een moment dat we de moed al hadden opgegeven om in een voordelige gelegenheid te overnachten en nu naar een duurdere gelegenheid uitkeken.
Dat werd een luxueus uitziend Landgasthof. De goedkoopste mogelijkheid was een kamer met etagedouche voor in totaal 40 mark. Dat viel ons reuze mee. Toen wij in de hal van dat hotel op de sleutel voor onze kamer wachtte, kwamen nieuwe gasten aan. Het bleek na ons echter vol te zijn.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg