Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum dinsdag 5 september 1989
traject Kötzingerhütte - Eschlsaign - Großer Riedelstein - Gasthof Eck - Mühlriegel (1080 m) - Enzian (1285 m) - Kleiner Arber (1384 m) - Großer Arber (1456 m) - Arberhütte - Bayerisch Eisenstein
afstand 30 km
wandeltijd 10 3/4 uur
weer eerste 5 uur nevel; daarna bewolkt en zonnig
temperatuur 13°
overnachtingadres Gasthaus Keckeis
Overnachtingprijs DM 50,00

Arber regio Het was koud geweest in de Kotzingerhutte. Maar in bed was het behaaglijk warm. Na ons ontbijt van 7 uur vertrokken we om 8.15 uur. We namen nu een omweg. Eerst volgden we wandeling nummer A6 overgaand in H6 om in Eschlsaign uit te komen. Hier zagen we dat er ook een wandeling naar de Grossel Riedelstein ging. Dat was de A10. Boven op de top was het zicht ± 100m. We daalden de berg af en kwamen vlak voor Gasthof Eck 27 wandelaars tegen. Hier namen we koffie en een "hausgemachte torte".
We vervolgden om 11 uur onze wandeling en kwamen eerst op de Mühlriegel waar een leuk stempeltje in een houten doosje zat. Daarna was er een splitsing tussen de Kammweg en de Hangweg. Wij namen de Hangweg, de hoofdroete. Vlak voor Gasthof Schareben liepen we van de roete af en kwamen op het Raischflerriegel uit. Hier vervolgde we de hoofdroete. Daarbij kwamen we eerst op de Enzian uit op 1285m. Hier stonden bomen, zodat hier geen uitzicht was. We liepen verder en kwamen bij de Kleiner Arber op 1384m. Toen we hier afdaalden, waanden we ons in de alpen. Klokgelui van koeien, vlak voor de jeugdherbergnam de Kleine Arber. Hier kochten we nog Fanta. Van hier hadden we uitzicht op de koepels van de Grosser Arber.
Panorama Grosser ArberPanorama Grosser Arber

Op de Grosser Arber kwamen we drie kwartier later aan. Van de top hadden we onder andere uitzicht op Bayerischen Eisenstein en het Tsjechise Markt Eisenstein. In de Grosser Arber kiosk kochten we wat uitzichtskaarten. We daalden af naar de Grosser Arbersee. Nu kwam een stuk dat niet zo goed was gemarkeerd. Via de Arberhutte kwamen we in Bayerisches Eisenstein. Toen we Bayerisches Eisenstein in liepen zagen we een zwart/donkerbruin eekhoorntje aarzelend de weg oversteken. Een naderende auto zag de eekhoorn en stopte.
Hier in Bayerisches Eisenstein troffen we bij het diner Berndt uit Münster, die we ook op de Kotzingerhut haddebn getroffen. Hier overnachtten we in Gasthaus Keckeis.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg