Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum maandag 4 september 1989
traject Fürth im Wald - Grafenried - Hohen Bogen (936 m) - Unterzettling - Gasthof Schönbuchen - Gasthof Reitenberg - Mittagsstein (1034 m) - Kötzingerhütte
afstand 25 km
wandeltijd 10 uur (8 uur)
weer gehele dag regen
temperatuur 10°
overnachtingadres Kotzingerhutte
Overnachtingprijs DM 48,00

Furth im Wald Furth im Wald We ontbeten om 7 uur in Gasthof Himmelreich. Bij een supermarkt in Fürth im Wald vroeg de eigenaar, die buiten bezig was, wat we van plan waren. Eerst ging het parkoers niet zo steil door de bossen, maar het laatste stuk naar de televisiezender Burgstall was behoorlijk steil. En in onze regenkleding zweetten we behoorlijk. Voor het uitzicht hoefden we het niet te doen. Dat was maar 100m. Over een asfaltweg begaven we ons vervolgens naar de Forstdiensthutte op 936m. Toen we hier wat dronken, gingen net twee wandelaars weg, die bezig waren met de E6 van zuid naar noord. Ook zat hier een echtpaar dat met een IVV rondwandeling bezig was. Tussen 4 en 5 uur 's-middags moesten ze bij een café restaurant zijn. Dan konden ze opbellen naar hun wandelorganisatie. Deze zorgde ervoor dat ze dan werden opgehaald. Later kwam nog een man binnen, die ons even later in het Nederlands aansprak. Hij was Duitser en woonde in Heidelberg. Daar werkte hij bij een Nederlands bedrijf en hij vond dat hij Nederlands moest leren spreken.
Nu daalden we geleidelijk naar Unterzettling op 531m. We staken een riviertje, de Wurser Regen en een spoorlijn over. Via Schönlicke werd Gasthof Räterberg bereikt. Eerst was de deur op slot. Maar even later kwam er iemand aan en dronken we Fanta. Nu bestegen we de Kaitersbergen. We zagen hele grote rotsblokken en rotswanden. We liepen langs uitzichtspunten die tot de mooiste van Bayeren behoren. Maar het zicht was nog steeds maksimaal 100m. We kwamen bij een open kapel op de Mittagsstein op 1044m hoogte. Even later bereikten we de Kotzingerhutte. Hier aten we erwtensoep.
We belden naar Gasthof Eck en reserveerden een 2-persoons kamer. Het terrein werd al moeilijker en op een gegeven moment ging het pad steil omlaag tussen twee rotswanden. Halverwege was een stuk dat ik te gevaarlijk vond. We keerden om kwamen rond zes uur weer in de Kotzingerhutte. We besloten hier te overnachten. Hier zat een persoon die ook naar het Dreisesselhaus onderweg was. Misschien zouden we hem nog wel eens zien. We zagen die dag nog twee reeën en 11 fazanten.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg