Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de Nurtschweg Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum zondag 3 september 1989
traject Stadlern - Charlottenthal - Steinlohe - Katharinenhof - Waldmünchen - Herzogau - Althütte - Kreuzfelsen (917 m) - Voithenberghütte - Furth im Wald
afstand 30-35 km
wandeltijd 10 uur
weer gehele dag regen
temperatuur 18°
overnachtingadres Gasthof Himmelreich te Furth im Wald
Overnachtingprijs DM 60.00

Waldmünchen Omdat we de vorige dag pas om 7 uur waren gearriveerd ontbeten we nu om half acht. Het was somber en regenachtig weer toen we rond half negen vertrokken. We konden ons niet aan de indruk onttrekken dat niet alle afstanden in onze handleiding goed klopten. Zo staat er op bladzijde 200 voor het trajekt Stadlern-Waldmünchen 13 km. Nadat wij Stadlern hadden verlaten kwamen we door Charlottenthal. Daarna staken we in een kerkje te Steinlöhe twee kaarsjes aan.
Even verderop dronken we koffie in Gasthaus Pension Deutsches Eck te Steinlöhe. Toen we het café verlieten, stond in de deuropening het echtpaar waarmee we even tevoren een praatje hadden gemaakt. Hier hoorden we, na twee uur lopen, dat het nog ± 14 km naar Waldmünchen was. Op weg naar Katharinahof kwamen we vlak langs de grens. Op een gegeven moment moesten we over een smal paadje afdelen naar een bruggetje, waarbij stond Staatsgrens.
Waldmünchen Over mooie boswegen en paden voerde ons deze dag door de regen naar Waldmünchen. We zagen een bord over het beginpunt van de Nurtschweg. In Waldmünchen zagen we een bord over het trajekt Waldmünchen - Dreisesselhaus (foto 23). Hier in Waldmünchen begint ook de Panduren steig. Dat deed ons herinneren aan onze huwelijkreis. Meer hierover in het OLAT-nieuws van december 1986. Dit was toen de tweede wandeltocht. Na Waldmünchen kwamen we in Herzogau. Hier bezochten we een kerkje dat we ook tijdens onze huwelijksreis hadden bezichtigd. We kochten van het kerkje een kaart. Na Oberherzogau liepen we weer door de (natte) bossen naar Althutte. Hier deden we onze regenjassen weer aan in een garage. De eigenaar van de garage zei dat het van hier ± 1½ uur lopen was naar Fürth im Wald. We deden er echter ruim 2½ uur over. De man zei, dat het in Gasthof Gibicht goed toefen was.
Furth im Wald Furth im Wald Voorbij Gibicht was er weer een flinke verandering in het parkoers opgenomen (sedert 1986). We kwamen op de Kreuzfelsen, die meer dan 917 m hoog is. Op deze rots staat een groot kruis met een echt Gipfelboek. Langs de rotsen was een ijzeren stang aangebracht. Dat was nu voor ons met die nattigheid wel nodig. We kwamen nog op een hoog punt waarvandaan we normaliter een wijds uitzicht konden hebben. Daarna ging het steil omlaag. We kwamen in Voithenberg. Dit was weer een apart dorp met grote huizen, alsof dit een soort natuurpark is. Er buiten lag een groot golfterrein. Verderop was een leuk hutje met de benaming Roberthutte. Daarna bereikten we spoedig Furth im Wald. Na onze eerste keus werd Gasthof Himmelreich onze tweede keus.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg