Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de Nurtschweg Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum vrijdag 1 september 1989
traject Mähring - Neumühle - Treppenstein - Griesbach - Untere Kellermühle - Hermannsreuth - Bärnau - Naab - Silberhütte
afstand 25 km
wandeltijd 7 uur
weer gehele dag zon
temperatuur 25°
overnachtingadres Gasthof Rosenbühl
Overnachtingprijs DM 91.50

Mähring
Na ons ontbijt van half acht vertrokken we even voor half negen. Eerst hadden we trouwens de eigenaar wakker moeten kloppen omdat zijn wekker kapot was. Over een rustige weg liepen we via Neumühle naar Treppenstein. Hier stonden een paar huizen vlak aan de grens. We zagen hier witte palen met blauwe markeringen met het bord staaatsgrens. Achter deze palen mag je niet komen. Dit stuk niemandsland tussen Tsjechoslowakije wordt soms wel gebruikt door grenspatrouilles van Tsjechoslowakije en deze grenspatrouilles nemen je soms wel mee.
Op dit grintpad kwamen we een busje van de douane tegen. Lange tijd dwaalden we door de bossen totdat wij bij Griesbach uitkwamen. Aangezien hier geen winkels meer zijn, dronken we hier een blikje limonade dat we bij ons hadden op een stoepje. We kregen weer een lang bosparkoers en kwamen bij Untere kellermühle. Hier maakten we nog een foto van de grenslandpalen (foto 11). In Hermansreuth waren ook geen winkels. Wel keken we hier nog even in een kapelletje.
Barnau Vlak voorbij Hermannsreuth was het even zoeken naar een goed vervolg van de roete. Af en toe liep het pad anders dan de beschreven roete of anders als de aangegeven markering op de kaart. In Barnau waren we net voor sluitingstijd om limonade in een Edeka te kopen. Op een bank hier vlakbij lunchten wij. Nogmaals werd ik door een wesp gestoken. Ik trok mijn T-shirt uit om het te laten drogen van het vele zweten.
Via Naab kwamen we weer in de bossen. Het werd nu zo warm dat we elk schaduwplekje in de zon benmutten. Bij de Waldnaab Ursprung Quelle stonden we weer aan de grens met Tsjechoslowakije. Nu was het nog een klein eindje naar de Silberhutte waar we het deze dag voor gezien hielden. We kwamen hier rond kwart voor vier aan en besloten hier te overnachten (foto 15). Deze dag hadden we nog twee reeën gezien. We zonden nog 1½ uur voordat we ons omkleedden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg