Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de Nurtschweg Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum donderdag 31 augustus 1989
traject Konnersreuth - Groppenheim - Kappel - Waldsassen - Poxdorf - Motzersreuth - Schachten - Neualbenreuth - Altmugl - Mähring
afstand 35 km
wandeltijd 11 uur
weer gehele dag zon
temperatuur 22°
overnachtingadres Gasthof Rosenbühl te Mähring
Overnachtingprijs DM

Konnersreuth De vorige avond was er een bruilofstfeest gevierd. Dat rumoer hoorden we nog wel enige tijd totdat we waren ingeslapen. We waren al om half negen naar bed gegaan. Na het ontbijt van 7 uur vertrokken we om 5 minuten voor acht. Via Groppenheim kwamen we in Kappel. Hier stond een indrukwekkende kerk die een beetje op een moskee leek (foto 7). De kerk telde drie grote en drie kleine bolvormige torens. Binnen in de kerk stonden veel beelden die met bladgoud waren overdekt. Daarnaast waren er veel muurschilderingen. Vooral de plafond-schilderingen waren indrukwekkend.
Over de Wallfahrtsweg, een soort kruisweg, bereikten we Waldsassen. Hier stond een indrukwekkende basiliek. Ook hier waren vele muurschilderingen benevens plafondschilderingen. Bij de ingang hing een bordje waarop stond, dat de kerk alleen te bezichtigen was per rondgang. Dit in verband met de vele diefstallen. Bij de Aldi kochten we ieder een liter rode druivensap. Deze viel echter niet goed op onze maag. Ikzelf kreeg er wat diaree van. Toen we Waldsassen verlaten hadden en weer in de bossen waren, deden we onze korte broek aan vanwege de vele zonneschijn. De trainingspakken zouden we pas rond zes uur weer aan doen.
Waldsassen Na een voor deze dag lang bosparkoers kwamen we in Poxdorf. Over rustige landweggetjes liepen we via Motzersreuth naar Schachten. Na Schachten kwam weer een leuk parkoers, maar door verkeerde markeringen liepen we bijna fout. In Neualbenreuth bekeken we nog een kerk met een groot kerkhof er om heen. In het stadhuis was de VVV waar we een fraaie gemeente-stempel haalden. Tijdens onze lunch dronken we een halve liter vruchtenmelk. Hier werd ik nog door een wesp gestoken. Daarna gingen we op weg naar de grenslandturm. Van hier hadden we een fraai uitzicht op de omgeving; onder andere op Tjechoslowakije.
Het was al 3 uur geweest en we wilden nog naar Mähring. Derhalve moesten we nog even doorstappen. Eerst over asfaltwegen, daarna over boswegen bereikten we Altmugl. Hier aten we op een bankje in de schaduw van een bushok een boterham en een stuk chocolade. Eerst kwamen we over een leuk beekje, daarna bij een kapelletje. In dit kapelletje, Alt Herr Gott, lag een boek waar je je naam in kon schrijven. Om 18.10 uur kwamen we bij de gesloten St. Nikolaus kerk op 720m hoogte. Hier trokken we de trainingspakken weer aan.
Eerst volgden we hier een paar honderd meter de officiële markering. Daarna liepen we weer terug naar de asfaltweg en volgden deze tot aan Mähring. We vonden het anders te laat worden. In Mähring overnachtten we in Gasthof Rosenbühl. Dit was een envoudig, maar goed Gasthof.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg