Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum 29 augustus 1989
traject Helmbrechts - Münchberg - Kleinlosnitz - Großlosnitz - Erbsbühl - Zell - Neubau/Fichtelberg
afstand 36 km
wandeltijd uur
weer zwaarbewolkt maar droog
temperatuur 14°
overnachtingadres jeugdherberg te Neubau, gemeente Fichtelberg
Overnachtingprijs DM

Münchberg We hadden lekker geslapen in Hotel Deutsches Haus. Maar dat mocht ook wel voor de prijs. Er was lopend buffet zodat we konden nemen wat we wilden. Dat werden 3 broodjes en een ei, koffie en jus d'orange. Coos nam nog yoghurt, terwijl ik kornflakes nam. Even na 8 uur vertrokken we. We kochten in een winkel brood.
Ook in Helmbrechts was geen markering. Daarom moesten we de kaart goed bestuderen. In Münchberg kochten we nog leukoplast en een wandelkaart. In een konditorei dronken we koffie. Bij het station haalden we nog een stempeltje voor onze stempelkaart. Bij het postkantoor kochten we postzegels en een briefkaart. Deze zonden we naar het Dreisesselhaus. Rond 11 uur vervolgden we onze tocht.
Over rustige weggetjes en af en toe graspaden bereikten we Kleinlosnitz. Hier is een Bauernhofmuseum. Maar een bezoek aan dit museum paste niet in onze geplande tocht voor die dag. Naar Großlosnitz voerde het parkoers over een asfaltweg. Ook van Erbsbühl tot aan Zell volgden we een verkeersweg. In Zell dronken we koffie in Gasthof Zum Waldstein en kwamen op temperatuur.
Zell Zell Na lange tijd het blauwe Andreaskruis gevolgd te hebben, ging de markering nu over in een Q (van Quellenweg). Eerst kwamen we bij de Saale quelle. Deze ontspringt op een hoogte van 707m. De rivier de Saale heeft een totale lengte van 442 km. De Saale mondt uit in de Elbe. Een eind verderop piknikten we bij een pikniktafel. Maar binnen een kwartier moesten we verder lopen, omdat we anders teveel afkoelden. Via Torfmoorhölle kwamen we bij de Egerquelle (foto 3). Het pad hier naartoe was aan weerszijde fraai met bosbessenstruiken begroeid. Op onze weg langs de Schneeberg en de Ocksenkopf bereikten we de Weißmainquelle op ± 900m hoogte.
Even verderop kwamen we door rotsachtig gebied (foto 4). Boven op een rots stond een hekje ten teken dat je erop kan klimmen. We zochten het pad er naar toe. Een stenen trapje voerde onder een rotsblok naar een ijzeren trap om er vervolgens bovenop te komen. Het was de Weißmanfels. Verderop was nog de Naabquelle, maar hier kwam geen water meer uit. In Neubau, gemeente Fichtelberg, troffen we op weg naar een jeugdherberg Zimmerfrei voor DM 20,00 per persoon. We liepen weliswaar eerst naar de jeugdherberg, doch het bleek geen jeugdherberg te zijn. In het restaurant van het plaatselijke zwembad dineerden we.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg