tweede dag van de 2e Heuvelland wandel4daagse 1989 vierde dag van de 2e Heuvelland wandel4daagse 1989 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 2e Heuvelland vierdaagse van 17 t/m 20 augustus 1989 te Valkenburg
Vierdaagse Heuvellandwandelingen Dit is het wapen van Oud Valkenburg.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Zaterdag 19 augustus 1989 werd een warme dag. Coos was er inmiddels bijgekomen. De temperatuur steeg wel tot 30į. We besloten het 42 km parkoers te lopen, dat in werkelijkheid 39.830m lang was. Je bent namelijk vrij welke afstand je loopt, ongeacht op welke afstand je inschrijft.
Langs een aantal bezienswaardige gebouwen verlieten we het centrum van Valkenburg. Een steil pad voerde omhoog door het Biebosch. Even verder liepen we langs de bosrand en hadden prachtige vergezichten op de kastelen Schaloen en Genhoes. Door het Sint Jansbos kwamen we op het hoogplateau rond Sibbe. Hier in Sibbe was de eerste grote rust in cafť friture a/d Kirk. Het was trouwens opvallend dat alle verzorgingsposten in cafť's waren. Hier worden de konsumpties steeds genuttigd in kopjes of glazen. Hierdoor raken er geen plastic bekertjes her en der verzeild, zoals je dat vaak op andere tochten ziet.
Via IJzeren kwamen we bij de orchideeŽntuin. Op een Ī 4 ha groot terrein staan 20 inheemse soorten orchideeŽn. Maar deze orchideeŽntuin was nu nog gesloten. Met een ruime haarspeldbocht om het Gerendal kwamen we uiteindelijk in Scheulder waar de tweede rustpost was.
Prachtig was het lopen over de veldwegen tussen maisvelden en dan weer korenvelden. Boeren waren op het land aan het oogsten. De tocht voerde verder langs Margraten. We liepen in een prachtig golvend landschap. Daarbij kwamen we verschillende keren door draaihekjes. De grote rust voor alleen het 42 km parkoers was in Reijmerstok.
We kwamen onder een brug door, waarover in vroegere tijden de tram tussen Maastricht en Vaals reed. Over het plateau van Margraten bleven we van prachtige vergezichten genieten. Bij buurtschap Wolfshuis stond de molen Van Tienhoven. Via De Hut en Ingber werd weer koers gezet naar Scheulder. Ook na Sibbe bleef het mooi tot de finish.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg