eerste dag van de 2e Heuvelland wandel4daagse 1989 derde dag van de 2e Heuvelland wandel4daagse 1989 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 2e Heuvelland vierdaagse van 17 t/m 20 augustus 1989 te Valkenburg
Vierdaagse Heuvellandwandelingen medaille Heuvelland wandelvierdaagse nummer 13 Op 18 augustus 1989 voerde de tocht eerst naar het Ravensbos. Leuk waren hier de varens langs het pad. Even verderop liepen we langs het gelijknamige klooster.
De eerste grote rust was op camping De Bron. In Kleingenhout stond een leuk kapelletje. Opvallend hier was de betegeling voor het kapelletje. Met steenmotieven was een wijnglas weergegeven. Via Arensgenhout werd Hulsberg doorkruist. Via Aalbeek werd koers gezet naar Klein Haasdal. Een groot deel van de tocht zagen we de plaatselijke watertoren, die hier hoog torent op een hoogte van ± 140 meter.
Na een grote rust werd het weer mooier met rustige, onverharde veldwegen. Toen we Groot Haasdal inliepen zagen we op afstand een leuk kapelletje staan. We liepen erheen, van het parkoers af. Binnen hingen 15 schilderijtjes die de kruisiging voorstelden. We liepen over smalle paadjes om Groot Haasdal heen. We kwamen langs de Boekhof, een imposant grote boerderij en kruisten hier het Pieterpad. Nogmaals via klooster Ravensbosch bereikten we camping De Bron voor de laatste grote rust.
Hier zagen we een man zitten, waarvan we dachten dat hij in de organisatie van de ronde van Zuid-Limburg zat. Bij navraag bleek dit inderdaad zo te zijn. Hij vertelde dat hij aan het spioneren was. Daarop zeiden wij dat de organisatie van deze 4-daagse beter bij De Ronde van Zuid-Limburg kon gaan spioneren.
Parkoerstechnisch zat het hoogtepunt in het laatste deel. Eerst liepen we een stuk langs de snelweg. Daarna beklommen we de Emmaberg. Over een leuk smal pad werd door een bos de Emmaberg afgedaald. Over de Molenweg bestegen we de 146 m hoge Goudsberg. Met een wijde boog bereikten we Hoeve Euveren. We kwamen bij De Kluis. Dit is een kerkje met een kluizenaarswoning. Reeds in de 17e eeuw werd dit gebouwd. In 1930 vertrok de laatste kluizenaar.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg