terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Tien procent meer deelnemers bij 6e internationale Kempische wandeldagen van 4 t/m 6 augustus 1989

wandelaar met stok Dit is het wapen van Geldrop.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm 
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Een zich op tijd herstellende depressie in het weer zorgde voor een onvergetelijke drie daagse wandeltocht. De parkoersen zaten weer voortreffelijk in elkaar. De gemiddelde afstand tussen twee opeen volgende punten bedroeg, voor het 35 km parkoers, Ī 255 meter. Daarmee wordt al aangegeven dat er flink geslingerd werd door bosen over heide.Er waren dit jaar weer meer smallere paden. Af en toe moest de sluipgang ingezet worden. De ene keer moesten we diep door de knieŽn om onder een tak te kruipen. Dan weer moesten takken echt weggeduwd worden. Enige malen moesten we ook flink met de heupen wiegen om om de brandnetels heen te manoeuvreren met je blote benen.
Vrijdags troffen we op de Strabrechtse Heide een kudde schappen met herder en hond. Aan het eind konden we de molen 'Nupke en het weverij museum bewonderen. Bovendien konden we de toren van de Heilige Brigidakerk beklimmen. De temperatuur steeg tot 22 graden.
Zaterdags werd de eerste kontrŰle, vlak bij de eerste wagen rust, op de Broekbrug uitgevoerd door naamgenoot Piet Broek. De tocht eindigde op de Bezorgershof. Hier werd een vrijetijdsmarkt georganiseerd, waar het gezellig toeven was. Rondom de vrijetijdsmarkt werd reklame gemaakt door een verklede "juffrouw ooievaar" en meneer "de uil", bekend van de fabeltjeskrant. De temperatuur steeg tot 23 graden.
Zondags kwamen we vlak voor het eind langs kasteel Geldrop. Hier bezochten we in De Paardestal het IVN - informatiecentrum. Toen we hier net in waren werden we uitgenodigd voor een rondwandeling door de kasteeltuin, tijdsduur: 1 uur en lengte: 1 km.De temperatuur steeg tot 28 graden.
Gedurende de wandeldagen zelf was geen druppel regen gevallen. Doch op zondagavond viel om half zeven een flinke bui. We hadden dus flink geboft. In de OLAT-boetiek was de trekpleister het nieuwe T-shirt bedrukt met het fraaie plakplaatje van vorig jaar. Het vignet staat hiernaast afgedrukt. De tekenaar leverde bij zijn prachtig gecreŽerde heraldische wapen de volgden uitleg: ".... de kwartieren zijn in de lengte gescheiden door een balk waarin de Dommel stroomt. De kwartieren links: de Nederlandse leeuw en de Brabantse vlag; de kwartieren rechts: het wapen van Geldrop en daaronder Sint-Oedenrode ....".

 +----------------------------------------------------------+
 ¶ af  ¶   d  e  e  l  n  e  m  e  r  s    ¶
 ¶stand ¶ 1-daagse  2-daagse  3-daagse   totaal   ¶
 +-------+--------------------------------------------------¶
 ¶35 km ¶ 88 ( 76) ¶ 37 ( 53) ¶ 290 (262) ¶  415  (391)¶
 ¶25 km ¶ 172 (128) ¶ 58 ( 55) ¶ 234 (218) ¶  464  (401)¶
 ¶15 km ¶ 184 (132) ¶ 41 ( 54) ¶ 164 (149) ¶  399  (335)¶ 
 +----------------------------------------------------------¶
 ¶totaal ¶ 444 (336) ¶ 136 (162) ¶ 688 (629) ¶ 1.268 (1.127)¶
 +----------------------------------------------------------+
 N.B. Tussen haakjes zijn de aantallen van 1988.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg