tweede dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1989 vierde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1989 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, derde wandeldag, donderdag 13 juli 1989
medaille 40 km Op donderdag 13 juli 1989 voerde de route richting Assel, Hoog Buurlo, Radio Kootwijk en Hoog Soeren. Langs het Sprengerbos en Berg en Bos verlieten we Apeldoorn. We liepen langs het Kristal openluchtzwembad. Door Alkenschoten met zijn prachtige heidevelden, bereikten we de snelweg A1 Hier was de splitsing van de 30 km met de 40 en 50 km.
Met name omdat het toch zo druk is op de 30 km stapten we over op de 40 km. Doordat we pas om kwart voor acht gestart waren, waren we praktisch de laatsten op het 40km parkoers tot de splitsing van de 40 met de 50 km. De 50 en 40 km lopers kunnen namelijk vanaf half zeven starten, terwijl de 30 km lopers vanaf zeven uur kunnen starten. Op 13 km was een verzorgingspost. Behalve dat hier de splitsing met de 50 km was, was het tevens ook de samenkomst met de 50 km lopers. Er werd hier dus een lus gelopen voor de 50 km wandelaars.
We kwamen in het rustige Hoog-Buurlo. Dit was letterlijk het hoogtepunt, want hier bevonden we ons op een hoogte van 100m boven de zeespiegel. Over een grote heidevlakte volgden we het golvende parkoers. Regelmatig werd de rust verstoord door schietoefeningen op het Harskamper Zand. We hadden nog uitzicht op het meertje Gerritsfles.
Op 17 km was de grote rust in de kantine van Radio Kootwijk. Uitsmijters waren hier niet meer te krijgen. Alle 180 eieren waren verbruikt. Deze rustplaats staat bij de wandelaars bekend om de lage prijzen voor de consumpties. Na de rust liepen we om het eigenlijke gebouw van Radio Kootwijk. De mensen die bij dit gebied werken, wisten kennelijk niet dat wandelaars niet van hard rijdende auto's houden, want er werd hier behoorlijk hard gereden door de weinige auto's die er reden. Na een fraai parkoers door het mulle zand van het Kootwijkerzand kwamen we bij camping Kerken del.
Even verderop probeerde het recreatiepark De Berkenhorst een graantje mee te pikken van consumerende wandelaars. Even verderop was een rust bij de kiosk Halte Assel. Via Hoog Soeren bereikten we op 37 km de laatste verzorgingspost. Om niet te vroeg binnen te komen namen we hier nog een rust van een half uur. Twintig minuten voor vijf bereikten we de finish. Het was de hele dag droog weer geweest. 's-Ochtends was het bewolkt geweest. In de middag brak de bewolking en liet de zon zich af en toe zien. De temperatuur liep tot 20 op.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg