eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1989 derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1989 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, tweede wandeldag, woensdag 12 juli 1989
medaille 30 km Op woensdag 12 juli 1989 voerde de route naar Wenum, Wiesel, Wissel, Emst, Vaassen en Het Loo. Door het Oranjepark, Wilhelminapark, Prinsenpark en verder evenwijdig aan het Apeldoornse kanaal verlieten we Apeldoorn.
We kwamen bij de Wenumse watermolen die aan een grote vijver lag. In Wiesel was op 8 km de eerste verzorgingspost. Daarna dwaalden we lange tijd door het bosgebied de Koninklijke Houtvesterijen.
Door boswachterij Gortel bereikten we op 19 km de grote rust in het Clubhuis VIOS te Vaassen. De zon scheen heerlijk en we vleiden ons prins heerlijk in de zon. Hier op het 30 km parkoers hadden we een zee van een tijd. Na een uur zonnen kwamen wolken opzetten en besloten we onze tocht voort te zetten.
Op 23 km kwamen we op dezelfde verzorgingspost als waar we 's ochtends waren geweest. Daarna zetten we koers naar het schitterende paleis Het Loo. Naast Het Loo ligt de Koninklijke Stallen, het Rijtuigenmuseum. Hierin is een collectie van antieke automobielen, koetsen en sleden alsmede de schilderwagen van koningin Wilhelmina te vinden en er stond een kinderauto die in 1969 was gemaakt voor onder andere prins Willem Alexander.
Na ruim 7 uur wandelen bereikten we de finish op 29 km. Het was de hele dag droog en zonnig geweest met een maximum temperatuur van 22.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg