tweede dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1989 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, eerste wandeldag, dinsdag 11 juli 1989
medaille 20 km Op dinsdag 11 juli 1989 zaten we bij het verlaten van Apeldoorn te wachten op de fotograaf. Deze kwam maar niet. Later bleek dat de vaste fotograaf van voorgaande jaren gestopt was met zijn zaak. Wij vonden trouwens al dat de laatste jaren veel van zijn foto's onscherp waren.
We hadden het echter wel op prijs gesteld dat zijn taak door een ander zou zijn overgenomen. Over rustige landwegen liepen we door Lieren en Oosterhuizen. We staken de A50 snelweg onderdoor. Nadat we de voorgaande zes jaren steeds het 50 km parkoers hadden gevolgd, hadden we nu ingeschreven voor de 30 km. Een onwillige rug was daar debet aan.
Over de Scherpenberg bereikten we de Loenense waterval, de grootste waterval van Nederland (hoogteverschil 15 meter). In vier etappes stroomde het water verder. We dwaalden door de Vrijenberg en de ReeŽnberg.
Op 18 km was een rust op Camping De Hertenhorst in Beekbergen. Het terras zat vol met wandelaars. Dit jaar waren de parkoersen weer anders dan vorig jaar. Bovendien leek het wel of er een infiltrant van de Nijmeegse 4-daagse was doorgedrongen. Er waren opmerkelijk meer verharde wegen in het parkoers. Het was de hele dag droog weer. De temperatuur liep daarbij op tot 21į. Het was dus mooi wandelweer.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg