Terug naar de homepage van Henri Floor 8e GOVA wandeltocht
Dit is het wapen van Arnhem. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Wandelen over het Nationaal Park Veluwezoom
Op zaterdag (6 en 7) mei 1989 organiseerde de GOVA (Giro Ontspannings Vereniging Arnhem) voor de achtste maal deze wandeltocht. Langs de sportvelden van Rozendaal en het plaatsje Rozendaal kwamen we bij Kasteel Rozendaal. We liepen de bossen in van Landgoed Rosendael en kwamen uit op het Rozendaalse Veld. Hierover heen liepen we naar het hoogste punt.
Daarna liepen we lange tijd langzaam naar beneden over fietspaden en hadden fraaie verzichten. Na het "pad met de elektriciteitsmasten" bereikten we de eerste verzorgingspost. Na een paar dagen van warm weer met temperaturen van boven de twintig graden was het nu weer frisser geworden. En hier bij de verzorgingspost zorgde de harde, frisse wind voor een kortstondige rustpauze.
Nu volgden we lange tijd de Eerbeekse weg waarbij we eerst langs de Terletse Heide liepen. Vervolgens hadden we uitzicht op de Rheder en WorthRheder Heide. Na de splitsing met de 25 km dwaalden we verder langs de Lange Juffer en door de Achterste en Voorste Schaddenvelden bereikten we het romantische C R De Carolinahoeve. Deze gelegenheid is niet bereikbaar met gemotoriseerd vervoer en daardoor erg rustig.
Over de prachtige Koningslaan door de Onzalige bossen vervolgden we onze tocht. Met een kleine boog om het altijd drukke CR De Postbank liepen we verder. Het parkoers werd wat pittiger, maar daardoor ook leuker. Er zaten nu flink wat mulle zandpaden in het parkoers. Zeven km voor de finish was nog een verzorgingspost.
Door Landgoed Rosendael bereikten we na 38 km de finish. Dit jaar was de tocht weer anders uitgezet als voorgaande jaren. Door de vele asfaltfietspaden en het kortere traject (38 km) is deze tocht lang niet meer zo pittig als dat deze de eerste jaren was. Het was een mooie wandeldag geweest. Naast het feit dat het de hele dag droog was geweest liet de zon zich ook af en toe zien maximum temperatuur bedroeg 15 graden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg