Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum zondag 18 september 1988
traject Gersfeld - Rotes Moor - Heidelstein - Sennhütte - Fladungen - Sands - Ostheim v.d. Rhön
afstand 35 km
wandeltijd 10 uur
weer enkele buitjes, zwaar bewolkt.
temperatuur 15°
overnachtingadres Hotel Gasthaus Café Kaak
Overnachtingprijs DM110
Fladungen
Om 8.50 uur begonnen we met mist. Het zicht bedroeg 200-500m. Toen we om 8.55 uur van de markt vertrokken, was niet veel te merken van het feit dat een wandelgroep naar de Heidelstein zou lopen. Nog voordat we Gersfeld uitliepen, liepen we over een leuk smal pad langs een beek. We stegen langzaam over brede grintwegen door de bossen en kwamen op een kruispunt met het Rotes Moor. Van twee verschillende kanten kwamen wandelaars. Deze wandelaars vervolgden hun weg in dezelfde richting als wij dat deden.
Ostheim v.d. Rhön Door de mist zagen we niet veel van het Rotes Moor, een plassen en moerasgebied. Het werd steeds drukker met wandelaars. Na een parkeerplaats liepen wel 40 tot 60 wandelaars dezelfde kant op. En wij wisten nog steeds niet wat er aan de hand was. Op de top van de Heidelstein moest een TV-mast staan. Het hek, dat er om heen stond en een paar kabels zagen we wel, maar door de mist zagen we de mast zelf niet. Nog steeds stroomde wandelaars dezelfde kant op. Op één plaats, bij enige rotsen, bleven de mensen staan. Het bleek een samenkomst van de Rhönklub te zijn ter nagedachtenis aan gestorven wandelaars.
Een dag later lazen we er iets over in de krant. Toen we het pad vervolgden liepen we enige honderden mensen tegemoet. Sommigen droegen vaandels. Na een grote parkeerplaats met veel auto's en autobussen werd het spoedig rustig. Over de Stornberg en de Auerenberg volgde een prachtig parkoers. Helaas was het uitzicht door de mist nog steeds beperkt. Bij de Sennhütte hadden we een grote rust en lunchten al daar (foto 41).
Spoedig werd Fladungen bereikt. Het was drie uur en we besloten door te lopen omdat we het nog te vroeg vonden om al met wandelen te stoppen. Eerst bereikten we Sands. Door het fraaie Melbricher Stadtforst werd uiteindelijk Ostheim v. d. Rhön bereikt om 18.50 uur, waar we voor de eerste keer een bad op onze hotel kamer in Hotel Café Kaak troffen. Omdat er een beperkt menu was en we niet zo'n grote trek hadden aten we een käseplatte.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg