Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum zaterdag 17 september 1988
traject Hünfeld - Hofbieber - Bieberstein - Schackau - Milseburg - Grabenhöfchen - Wasserkuppe - Gersfeld
afstand 38 km
wandeltijd uur
weer
temperatuur
overnachtingadres jeugdherberg
Overnachtingprijs DM

Gersfeld, Rundblick vom Wasserkuppenplateau We hadden 's-avonds, temidden van een Deense groep gulash gegeten. 's Ochtends ontbeten we om 7 uur. We hoorden dat het echtpaar uit Amsterdam naast ons hadden geslapen, maar ontbeten veel later dan wij. De waardin was lid van de Rhönklub en wandelde af en toe ook. De markeringen in dit gebied worden namelijk verzorgd door de Rhönklub.
Gersfeld, Blick von Rodenbacher Köpchen Om kwart voor acht begaven we ons op pad. Nadat we in Hünfeld even verkeerd waren gelopen kochten we bij een rijdende bakker broodjes. Via het plaatsje Nüst kwamen we op open veldwegen. Later doorkruisten we de bossen van Mühlliede en Schlagberg op een hoogte van rond de 450m. Het tweede trajekt van die dag door de bossen was een leuk pad. Het pad was al flink dichtgegroeid en werd duidelijk alleen nog door wandelaars gebruikt. In Hofbieber kochten we nog 2 liter sinaasappellimonade, waarvan ¾ liter in de veldfles verdween. Bij het oude station van Bieberstein hadden we een grote rust. Het was de gehele dag droog geweest en nu begon de zon een beetje te schijnen.
Gersfeld, Wasserkuppe Fliegerdenkmal Na Schackau bereikten we de voet van de Milseburg op 635m. Over een prehistorisch pad bereikten we de top van de Milseberg op 835m. Bovenop stond, behalve een restaurant een kerk/kapel en helemaal bovenop stonden een paar kruisen en een verrekijker automaat. Hier troffen we een echtpaar dat we later ook bij de beklimming van de Wasserkuppe regelmatig zagen. We zagen de rest van de dag enige honderden wandelaars. We daalden af naar Grabenhöfchen. Hier stond nog een (toeristisch) restaurant. Na Abstroda beklommen we de 950m hoge Wasserkuppe (foto's 39 en 40).
gersfeld logo Hoewel het bepaald geen stralend weer was, had je van bovenaf toch een zicht van enige tientallen km's. Na een mooie afdaling bereikten we Gersfeld waar we na een half uur zoeken de jeugdherberg vonden. Vanwege de drukten moesten we apart slapen.'s-Avonds aten we in Gersfeld in de binnenstad warm. Net toen we er zaten kwam daar een groep van 4 Nederlandse dames die we al eerder gesproken hadden. Na een half uur kwam nog een ouder gezelschap van 4 man. Ook zij bleken Nederlanders te zijn. En dat terwijl er in dit gebied maar heel weinig Nederlanders komen. Een duidelijke samenloop van omstandigheden. Op een aankondiging lazen we dat er op 18 september een wandeltocht werd georganiseerd. Het trajekt voerde de eerste 10 à 12 km over hetzelfde trajekt als wij dat gepland hadden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg