Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum vrijdag 16 september 1988
traject Schenklengsfeld - Unterufhausen - Grossentaft - Haselstein - Hünfeld
afstand 26 km
wandeltijd uur
weer
temperatuur
overnachtingadres Hotel Engel
Overnachtingprijs DM

Hünfeld Tijdens het ontbijt vingen we een gesprek op tussen een vrouwelijke gast en de waardin van het hotel. Het ging over de E6. Daarop vertelden we dat we deze roete liepen en er ontstond een levendig gesprek. Wij vonden dat het hier zo ontzettend rustig was en dat we praktisch niemand ontmoetten. Daarop zei de waardin dat er toch vrij veel gewandeld wordt, maar dat het hier erg uitgestrekt is en niet te vergelijken is met het drukke Holland. Een Noors echtpaar mengde zich ook in het gesprek en zei dat het in Noorwegen ook mooi is. Daarop zei ik dat ik al eens een tocht in Noorwegen had gemaakt op de Hadangervidda.
Rond kwart voor tien begaven we ons dan uiteindelijk op weg. De markering was opeens een stuk minder, maar met de beschrijving kwamen we er uit. Na een open veld doken we bij boerderij Kahlhausen de bossen in en beklommen de Soisberg. Maar op de top stond dat de uitkijktoren niet meer geschikt voor beklimming was (foto 38). Na het dorpje Unterufhausen kwam weer open veld en terwijl de zon enige tijd doorbrak profiteerden we daarvan met een rust. Het parkoers werd wat meer wisselend en na de beklimming van de Hünberg daalden we naar Grossentaft af.
huenfeld logo In Grossentaft kochten we nog wat limonade. Op de kaart zagen we een hutje ingetekend. We dachten dat het daarheen nog een half uurtje lopen was. Maar we vergisten ons daar flink in. Het duurde 2 uur voordat we er waren, althans het leek 2 uren te duren. Door de bossen staken we de Stallberg over. Terwijl ik een andere kant op keek zag Coos een ree. Even voor Haselstein troffen we een wandelgroep van 4 man. Ze bleken niet de E6 te volgen, maar volgden een ander trajekt. Maar ze waren wel geïnteresseerd naar onze belevenissen.
In Haselstein raakten we even van de beschreven roete af, omdat hier 4 verschillende parkoersen liepen. Even voor Hünfeld was een prachtig landschap. Dit landschap was niet in cultuur gebracht. In de verte zag je zeven beboste heuvels. In de straten van Hühnfeld troffen we een echtpaar uit Amsterdam. Ze waren vanuit Nederland op weg naar Praag. In verschillende weken liepen ze steeds een trajekt van 100 km per week. In hotel Engel sliepen we op de tweede verdieping van een oud hotel. De deur van de kamer ging stroef open, terwijl voor het slot nog gebruik werd gemaakt van een ouderwetse lange sleutel.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg