Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum donderdag 15 september 1988
traject Hönebach ruïne - Hammendeseiche - Friedewald - Lautenhausen - Hillartshausen - Landecker Berg - Oberlengsfeld - Schenklesfeld
afstand 26 km
wandeltijd uur
weer diverse malen regenbuien
temperatuur
overnachtingadres Hotel Steinhauer
Overnachtingprijs DM

ruine Schenklengsfeld Nadat we nog wat broodjes en limonade hadden gekocht begaven we ons om 9.10 uur op weg vanuit Hönebach. Hoewel de weg nat was en het zwaar bewolkt was, hadden we het de eerste 3 uren droog. Voor we het goed en wel wisten liepen we al onverhard. Eerst over een holleweg het bos in (foto 35). Dit bos hielden we lange tijd en kwamen op een gegeven moment bij "Am Zollstock". Hier stond in een steen gegraveerd dat de Europaïsche Fernwanderweg in totaal 2776 km lang is.
Weer voerde het pad verder door bossen veelal over grintwegen. Op een gegeven moment gingen we toch van de grintweg af, het donkere bos in. Er moet gezegd worden dat hier goed gemarkeerd werd tot we bij een open plek in het bos kwamen, waar recentelijk bomen waren omgekapt. Gelukkig hadden we een verrekijker bij ons en we speurden de omgeving af en zagen zowaar markering. Later bleek dat we een stuk hadden afgesneden en zodoende Nadelöhr hadden overgeslagen.
We kwamen bij de ruïne Hammundeseich. Deze bestond uit de fundamenten van een oude dorpskerk uit 1141 (foto 36). Toen we het bos uitliepen kwamen we in Friedewald. Hier kochten we in een winkel chocolademelk. We kwamen langs de ruïne Wasserschlosses. Deze zag er nog vrij gaaf uit. Na een steile asfaltweg kwamen we in de bossen van de Dreienberg (524m). Aan de rand van het bos begon het te regenen en in een schuilhutje lunchten we. Daarna deden we ook de regenkleding aan. Toen we het bos uit kwamen begon het zeer hard te regenen.
Over veldwegen liepen we langs Hillartshausen. Leuke wegen waren dit. Verschillende malen plukten we onderweg pruimen, die er in het wild groeiden. Na een aantal maisvelden gepasseerd te hebben, kwamen we in de bossen van de Landecker berg. Hier troffen we nog een gedenksteen waarop onder andere wat over de Europaïscher Fernwanderweg stond (foto 37). Naar de Ostsee was het nog 1158 km, terwijl het naar de Adriatische zee nog 1618 km was. Van de ruïne van Landeck waren nog enige muurresten te zien. Daarop daalden we af, eerst naar Oberlengsfeld, overgaand in Schenklengsfeld. Hier troffen we Hotel Steinhauer dat voor DM 60 een fraaie kamer op leverde. Het eten smaakte prima.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg