Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum zaterdag 10 september 1988
traject Hannovers Münden - Lippoldshausen - Brackenberger Holz - Mündener Stadtforst - Atzenhausen -Mollenfelde - Europaïsch Brotmuseum - Berlepsch - Ellerode - Witzenhausen
afstand 29 km
wandeltijd uur
weer droog, zonnig en warm
temperatuur
overnachtingadres Hotel Zum Burg
Overnachtingprijs

Witzenhausen We verlieten de jeugdherberg om tien minuten voor negen. Eerst liepen we over een nieuwe hangbrug naar de oude binnenstad. Hier dronken we eerst nog anderhalve liter bananenmelk. Na nog een kleine rondwandeling door Hannovers-Münden verlieten we deze plaats. Net buiten de stad voerde de roete over een smal pad Am Kramberg. Daarna daalden we af naar een beek. Langs deze beek liepen we over een asfaltweg. Daarna ging het steil omhoog over een graspad naar Leopoldsburg. Hoewel de markering een andere kant opging, volgden wij de beschreven roete en zagen af en toe oude markeringen. Van Leopoldsburg was niets te zien. Na een zig-zag paadje liepen we over een asfaltweg naar Leopoldshausen. Vanwege de kermis hingen overal in Leopoldshausen vlaggetjes. Buiten Leopoldshausen kwamen we weer op goede markeringen uit.
Langzaam steeg het pad en was nu nog een grintpad door het Brackenberger Holz. De weg ging over in een slechte asfaltweg, maar het bleef door de bossen lopen. Aan de rand van het dorp vóór Atzenhausen hadden we een grote rust bij een schuilhut met banken. Bij Atzenhausen staken we de snelweg over en het was er erg warm. We liepen al sinds 10 uur 's ochtends in korte broek en t-shirt. Vlak voorbij Mollenfelde brachten we een bezoek aan het Europaïsche Brotmuseum. Alles wat maar iets met brood te maken had, stond er uitgebeeld. Je zag er allerlei soorten brood uit het verleden, maar ook uit het heden en uit verschillende landen, zoals een Winston en een tijgerbroodje uit Nederland. Vlaggen, tekeningen, schilderijen, penningen, munten en postzegels. Buiten stonden een windmolen, een watermolen en een oude bestelauto (foto 24). De blik van Coos viel op een oorkonde, dat het Europese broodmuseum op 3 oktober 1986 haar 15 jarig bestaan vierde. Voornoemde datum is tevens onze huwelijksdatum.
Iets verder was het slot Berlepsch-Ellerode (foto 25) doch dit was alleen van buiten te bezichtigen en was ook geen jeugdherberg meer. Een boswandeling van ruim anderhalf uur volgde nog, voordat we Witzenhausen bereikten en ons overnachtingsadres Hotel Zum Burg vonden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg