Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum vrijdag 9 september 1988
traject Göttingen - Rosdorf - Mengershausen - Bördel - Hohen Hagen - Ober Scheden - Nieder Scheden - Hannovers Münden
afstand 28 km
wandeltijd 10 uur
weer enkele buitjes, zwaar bewolkt.
temperatuur 15°
overnachtingadres jeugdherberg
Overnachtingprijs DM110

Hannovers Muenden stadhuis Even na half negen vertrokken we van Hotel Zum Schwan. Eerst door de binnen stad naar de Kiessee. Daarna verder om Rosdorf heen. Na de snelweg liepen we verder over af en toe grasveldwegen. Na een nieuw aangelegde spoorlijn gaf het wat moeite weer op het juiste parkoers te komen. Bij Bördel lunchten we aan een pikniktafel.
Hannovers Muenden Werra rug Hierna liepen we weer over mooie veldwegen. Maar de markeringen, inklusief verwijsborden waren zwart geverfd. We liepen over de Hohen Hagen met een uitzichtstoren. Maar enerzijds was de lift defekt en ander zijds werd de lift alleen in het weekend gebruikt (foto 18 en 19). Door de bossen bereikten we Ober- en Nieder-Scheden. Na een visvijver bereikten we het Mündener Stadtforst. Hierin zagen we nog een ree. Vlak voor Münden hadden we nog een mooi uitzicht op Münden en het samenvloeien van de rivieren Fulda en Werra in de Weser ( foto's 20 t/m 22).
Bij het Rathaus (foto 23) van Münden haalden we wat informatie. We dachten dat we wel wisten waar de jeugdherberg was, doch dit bemerkten we pas toen we aan de andere kant van de stad waren. Om half zeven kwamen we daar alsnog aan. Na 20 minuten wachten werden we geholpen. We aten in Hannovers-Münden warm bij de Chinees omdat we in de jeugdherberg niet meer warm konden eten.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg