Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum donderdag 8 september 1988
traject Duderstadt - Osterberg - Dessingeröderwald - Sattenhausen - Hengstberg - Kerstlingeröderfeld - Göttingen
afstand 29 km
wandeltijd uur
weer gehele dag droog en zonnig
temperatuur
overnachtingadres Hotel Zum Schwan
Overnachtingprijs DM

goettingen oud stadhuis Rond 9 uur waren we op de VVV van Duderstadt. Hier kregen we informatie en 2 mooie stempels voor onze zelf gemaakte stempelkaarten. Bij het verlaten van Duderstadt vroegen we een echtpaar naar de weg. Het bleken mensen uit de DDR te zijn die hier in 1932 voor het laatst waren geweest. Hoewel we een paar markeringen zagen, zagen ze er wel verwaarloosd uit. Over een graspad langs een kazerne verlieten we Duderstadt. Op een gegeven moment verlieten we deze omdat hij was dichtgegroeid en even verderop met het land was mee omgeploegd. Op de Euzenberg (286m) deden we de korte broek aan; het was wederom zonnig en het bleef de gehele dag droog.
Bij Ziegelei-Nesselröden staken we tweemaal een weg over. Over de Osterberg bereikten we Werschausen. Net buiten dit plaatsje kregen we een lift aangeboden, maar dit sloegen we af. De veldweg ging over in een graspad en voor de bosrand moesten we even zelf maar een pad zoeken. Na weer een lange asfaltweg door een bos bereikten we Himmigerode.
De wandelkaart, die we nu raadpleegden, gaf af en toe een andere weg aan, als de beschrevene. En hier hadden we de keuze uit twee evenwijdige wegen. We kozen de rustigste. Echt druk was die andere niet, want het bleek uiteindelijk dat die weg dood liep. Bij Sattenhausen maakten we bij een visvijver een rustpauze. Een mannetje uit die plaats kwam nog "buurten" (foto 16). Toen we langs de Hengstberg liepen, wees Coos naar een bloemetje, terwijl ze mij er op attent maakte. In de richting waarheen Coos wees sprong plotsklaps een ree weg op 10 m afstand (foto 17).
Het Gr. Lengdenerforst ging over in militair terrein. Dat was niet zo'n leuk stuk want het was ons niet duidelijk of het verboden terrein was. Het kon naar onze mening zo zijn dat de oude markeringen hier niet meer golden.
Voorbij Gaststätte Hainholzhof beklommen we de Bismarckturm en hadden hier een fraai uitzicht over Göttingen. In Göttingen liepen we naar het oude Rathaus, waar de VVV gevestigd was. Vervolgens liepen we door naar hotel Zum Schwan. 's-Avonds aten we bij de Chinees.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg