Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum woensdag 7 september 1988
traject Scharzfeld - Barbis - Berberteich - Rhumequelle - Rhumspringe - Düderstädter Stadtwald - Breitenberg - Duderstadt
afstand 23 km
wandeltijd uur
weer
temperatuur
overnachtingadres privatzimmer
Overnachtingprijs DM 34,00

e6-route Na het ontbijt verlieten we even voor negen uur de jeugdherberg. Langs een verkeersweg liepen we naar Barbis. Hier werd het weer mooier en rustiger. Weliswaar waren de wegen veelal geasfalteerd of waren het brede grintwegen, maar het waren rustige wegen. Het landschap was heuvelachtig en we hadden talloze vergezichten (foto 14). Na het meertje Beberteich kwamen we langs een paar boerderijen.
Vlak bij de Rotenberg hielden we een rust op een bankje. Even later stopte een auto vlak voor ons. Vlakbij had een koe gekalfd, vlak langs de weg. Toen we er later langs liepen, zagen we er wat bloed in het gras liggen. Na de Rotenberg liepen we een tijd lang door de bossen en bereikten uiteindelijk Rhumequelle. Dit is één van de grootste bronnen van Duitsland.
Nu werd de markering minimaal. Maar de roetebeschrijving voldeed. Langs een beek stegen we omhoog door een bos. Het laatste stuk was verwilderd maar leuk. Over een paar gras paden kwamen we weer bij een bos. Van hier hadden we weer prachtige vergezichten. Via het Duderstädter Stadtwald kwamen we in Breitenberg. Bij de Tettelwarte was een ouder echtpaar bezig aardappels te rooien. De vrouw begon een praatje dat het zo'n mooi weer was en dat ze de voorgaande maandagmiddag rond half vier door regen en onweer waren overvallen. In Duderstadt kochten we bij het postkantoor postzegels (foto 15). Hier werden we naar het mooiste huis van Duderstadt verwezen, het raadhuis. Hier tegenover hing een lijst waaruit we ons overnachtingsadres vonden. Zimmer mit Frühstück, voor de zelfde prijs als een overnachting in een jeugdherberg: DM 17,00. 's-Avonds aten we bij de Italiaan.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg