Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum maandag 5 september 1988
traject Goslar - Altenau
afstand 18 km
wandeltijd uur
weer aanvankelijk droog, zonnig en warm. Later regen met onweer.
temperatuur
overnachtingadres jeugdherberg
Overnachtingprijs DM110

Goslar markt + stadhuis De dag begon met zonnig weer en we begonnen meteen in korte broek te lopen. Eerst liepen we naar het centrum van Goslar en haalden bij de VVV een korte stadsrondwandeling (foto's 6 t/m 10). We vroegen hier naar een rondwandeling van een uur. Men zei dat deze er eigenlijk niet was en dat je minstens een dag nodig had. Na nog ruim een uur in Goslar rondgewandeld te hebben, hadden we moeite om de stad volgens de juiste roete te verlaten. We zagen een wandel bordje Niederlanden-Harz 580km.
Goslar Over een asfaltweg, die alleen voor wandelaars bestemd was, volgden we tot aan het Waldhaus. Doordat een pad verboden was vanwege een onbetrouwbare brug, waren we genoodzaakt een flink stuk langs een verkeersweg te lopen wat natuurlijk niet zo fraai was. Bij de Rabowklippe liepen we weer over een veldweg. Na eerst een verkeerd pad ingeslagen te hebben, vonden we even later het juiste pad dat steil omhoog liep. Op het hoogste punt begon het te regenen en trokken daarop onze trainings pakken aan. Even later pakten we ook onze paraplu erbij. Het pad daalde weer en even later kwamen we bij de Okerstausee en aten soep bij de Okertaler Brückenschranke.
Over een brug staken we de Okerstausee over. Het pad voerde verder over de Dietrichsberg over een leuk smal pad door de bossen. Het begon harder te regenen en we hoorden enige bliksemslagen en zagen ook enige bliksemflitsen. Na het bord Altenau was het nog wel een half uur lopen naar de jeugdherberg, waar we rond kwart voor zes nat aankwamen. We hadden ontdekt dat je voor 90 pfennig (ca. ƒ 1,00 ) 0,3 liter fanta uit de automaat kon krijgen en dronken ieder enige bekers.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg