Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum Zaterdag 3 september 1988
traject Klein Schöppenstedt - Rautheim - Wolfenbüttel
afstand 18 km
wandeltijd 5½ uur
weer hele dag droog
temperatuur
overnachtingadres Gasthof Kaltes Tal
Overnachtingprijs

Braunschweig Burgplatz Na een treinreis van 5½ uur stapten we in Braunschweig (Duitsland) uit. Zeven minuten na aankomst in Braunschweig bracht de bus ( DM 4,00 ) ons naar Klein Schöppenstedt. Hier hadden we even moeite om op het parkoers te komen omdat de roete hier verlegd was. Spoedig liepen we over rustige veldwegen. Na enige uren liep onze weg dood, terwijl vlak daarvoor wel een pad links af ging. We dachten dat een boer een pad met zijn land had mee omgeploegd. Nadat we weer op de roete zaten liep vlak daarop het parkoers in een rondje. Na ook deze tegenslag overwonnen te hebben liepen we door de uitgestrekte bossen van het Lechlumer Holz naar Wolfenbüttel.
Door Wolfenbüttel zelf was de roete ook gemarkeerd. Het was een schilderachtig plaatsje met fraaie gebouwen. In Gasthof Kaltes Tal overnachtten we. Het Gasthof lag op een hoek verscholen achter enige grote bomen. Het was geen eerste klas hotel. Volgens afspraak zat op de voordeur een briefje waar we de sleutel konden ophalen. De tekst op het briefje was bijna niet te lezen en er waren meerdere afkortingen gebruikt. Aan een voorbijganger vroegen we of hij het briefje kon lezen. Hieruit maakten we op dat de sleutel zich op een adres aan de overzijde van de straat bevond.
Nadat we op overstaand adres hadden aangebeld deed een dame open met de mededeling, dat ze zich excuseerde voor het feit dat ze net een bad had genomen. Ze was deze dag van vakantie thuisgekomen en had een briefje met de sleutel in haar brievenbus gevonden. Van haar kregen we de sleutel en alléén moesten we gaan kijken of deze ook daadwerkelijk paste. Nadat we het lichtknopje hadden gevonden stonden op de bovenverdieping twee deuren open. Na bestudering van het briefje bleek dat we uit de twee kamers konden kiezen. Toen we goed en wel gekozen hadden kwam de eigenares thuis. Enigszins buiten adem vertelde ze dat ze even kans had gezien om langs te komen. Ze was namelijk vergeten om te kijken of de sleutel die voor ons bestemd was eigenlijk wel paste. De mogelijkheid was dus aanwezig geweest dat we er niet in konden. Het was de hele dag droog geweest. 's-Avonds aten we bij de Chinees voor DM 24,00.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg