Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Een zijdelingse kennismaking met onze nieuwe woonplaats Driebergen.
embleem WS78
Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 23 april 1988 liepen wij de WS78-tocht vanuit Maarn van 19 maart 1988 na. Nadat in de voorgaande week de temperatuur al een keer tot 24 graden was gestegen, was het nu bij de start rond het vriespunt. Het tempo lag derhalve in het begin hoog, om op temperatuur te komen.
Over rustige asfaltwegen verlieten we Maarn. Via Woudenberg kwamen we, na 6 km, in Landgoed Den Treek-Henschoten. Enige malen liepen we een stukje terug en meetten met passen een tussentraject uit, zo moeilijk was het af en toe om goed te lopen. We kwamen langs het Henschotermeer en dwaalden door de bossen rond Austerlitz. Traditiegetrouw voerde de tocht naar het KNVB-centrum te Zeist. We sloegen de rust in de kantine van de KNVB over en vervolgden onze weg. We vonden niet het hek in de afrastering waar we het KNVB terrein moesten verlaten, maar door een andere opening in het gaas vervolgden we onze route.
Op een open plekje in de Zeisterbossen genoten we in de zon van een eenvoudige picknick. Door de Zeister Kerkebossen bereikten we station Driebergen waar we nog een korte rust hadden. Via landgoed Rijnwijck bereikten we bij Odijk het leuke jaagpad langs de Kromme Rijn. We kwamen op zo'n l½ km afstand langs ons nieuwe huis, zodat we achteraf spijt hadden dat we niet vanuit huis waren gaan lopen.
Over een knuppelbruggetje betraden we op landgoed Beverweerd een leuk smal graspaadje langs een sloot. Even verderop voerde de route weer over een knuppelbruggetje, doch deze lag met een knik in het water. We sprongen er over heen. We liepen nu Doorn in. Vanuit Doorn liepen we nog zo'n 4 km door de bossen naar Maarn. Vlak voor het einde zagen we een luxe bestelbus met voorop eer stikker van de OLAT. Dus wellicht waren er nog meer OLATters die deze tocht op deze dag naliepen. Het was deze dag erg zonnig geweest met Doorn maximum temperatuur van 10 graden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg