Vorig WS78 verslag volgend WS78 verslag Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Terug naar de homepage van Henri Floor De WS78-tocht te Rhenen was moeilijk na te lopen.

embleem WS78 Dit is het wapen van Rhenen.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 13 februari 1988 liepen wij de tocht van WS78 te Rhenen na. De tocht werd officieel op zaterdag 6 februari 1988 georganiseerd. We hadden nu het voordeel dat we vroeger konden starten dan 9 uur.
Via de Cuneratoren liepen we langs de Rijn, eerst onderlangs de Grebbeberg; Later, na een lange trap over de Grebbeberg. De Rijn stroomde breeduit over de uiterwaarden. We liepen naar het oosten en de opkomende zon scheen prachtig in het water van de uiterwaarden. Even liepen we verkeerd. Via de Canadese erebegraafplaats kwamen we in de bossen achter Ouwehands-Dierenpark. We staken een spoorlijn over en moesten nu oppassen.
Na de regenval van de voorgaande dagen had nachtvorst er voor gezorgd dat de wegen flink glad waren. Bij de Paasheuvel raakten we weer in de problemen. Hoewel we een bijlage voor nalopers hadden gekregen was het moeilijk het juiste vervolg te vinden. Hierdoor stootte een achteroplopend groepje van 3 wandelaars (waaronder een LAT-echtpaar) op ons. Met hen puzzelden we nog even voort totdat wij besloten zelf een richting op te lopen. Spoedig kwamen we bij de plaats van de soeppost en wisten dat we weer goed liepen.
Even later liep het groepje van 3 ons weer achterop. We kwamen bij een vallei met een fraai vergezicht. De route voerde mooi door het Remmersteinse bos, de Buurtse Berg, de Sparrenboomse berg en de Elsterberg en kwamen uiteindelijk in Boswachterij Amerongense berg.
Dit is het wapen van Amerongen. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag In een cafť, vlak bij het Dorpshuis te Amerongen hadden we onze grote (en enige) rust. Hier troffen we weer het andere groepje van 3 nalopers. We vervolgden onze weg langs kasteel Amerongen dat omringd is door dubbele grachten. Langs een fraai stuk uiterwaardenlandschap (traject van NIVON-pad De Heuvelrugroute) bereikten we Elst en doken we de bossen in. We kruisten het parkoers waar we 's ochtends ook al gelopen hadden en troffen daar nog twee nalopers die ook al de nodige problemen met het parkoersvolgen hadden gehad.
Op 32 km troffen we nog een WS78- pijl die nog was blijven zitten ter hoogte van "de koffiepost". Na een bos- en heide parkoers liepen we weer vast aan het einde van de Defensieweg. Ik was daar wel een beetje bekend van de Heuvelrugtocht die in het verleden vanuit Rhenen op de eerste zaterdag van november werd georganiseerd. We besloten zelf een weg terug naar Rhenen. te nemen.
We vervolgden ons parkoers over een modderige weg. Aan het eind van deze modderweg stond aan een linkerkant een bord met de tekst Stokweg 14. En aan de Stokweg op nummer 4 was de fruitpost gesitueerd. Nadat we weer op de route zaten, hadden we verder geen problemen naar de finish waar we na 8 uur en 20 minuten wandelen tevreden en voldaan aankwamen bij de finish. De officiŽle afstand bedroeg 39,4 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg