Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 op het Lingepad

Dit is het wapen van Geldermalsen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is een oud wapen van Geldermalsen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 2 januari 1988 organiseerde WS78 een tocht vanuit Geldermalsen. Traditiegetrouw was het weer een flink handenschudden en voor sommigen ook zoenen, onder het uitspreken van de beste wensen voor 1988 en dat 1988 een goed wandeljaar mag worden in goede gezondheid. Daarbij willen wij ons aansluiten aan u allen die dit lezen.
De start was vanuit HCR De Gentel, vlak naast het station. Van te voren wisten we natuurlijk wel dat dit geen bosparkoers zou worden, maar dat kan je hier ook niet verwachten. Maar je komt bij WS78 natuurlijk ook voor de gezelligheid en de sfeer. En zo dachten nog 378 wandelaars er wel over. Via Deil en Enspijk bereikten we een graspad, dat door nattigheid flink modderig was.
Na Rumpt, waar op 9 km de soeppost was, bereikten we Asperen, waar we voor het eerst de wit rode markeringen tegenkwamen van de LAW 6, traject 2, dat beter bekend staat als het Lingepad. Over een leuk grasdijkje dat tussen de Linge en het Galgenwiel liep, bereikten we Leerdam, waar op 22 km de grote rust was in de kantine van de S.V. Leerdam.
In Beesd was de koffiepost op 32 km. Nu kwamen er nog een paar leuke passages. Na de fruitpost op 36 km leek het alsof de weergoden gehoord hadden dat het KNMI regen had voorspeld en het bijna nog niet geregend had. Daarop barstte een hoosbui los, waardoor je in de kortste keren kletsnat werd. Nu woei het echter stormachtig, windkracht 9, waardoor je sneller dan normaal droog werd. De wind zorgde er ook voor dat het af en toe moeilijk was om op de been te blijven. Er was een wandelaar die in joggingpas voorbij liep om op temperatuur te blijven. Op 41 km gingen we in Tricht nog op een korte nieuwjaarsvisite bij de dominee die ons getrouwd had. De totale afstand bedroeg 41,970 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg