Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Met WS78 in Driebergen-Rijsenburg
Dit is het wapen van Driebergen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 17 oktober 1987 organiseerde WS78 een wandeltocht van 40 km vanuit Driebergen Rijsenburg. Na enige stormachtige dagen met windkracht 10, was dit een rustige en droge dag met veel zonneschijn en een hoogste temperatuur van 16 graden. We liepen over de voormalige buitenplaatsen Beukenstein en Kraaijenbeek waar nu bejaardenhuizen staan. Verderop liepen we langs de tuin van het studiecentrum voor de biologisch-dynamische land en tuinbouw.
In een voortuin van een huis stond een kleine, maar echte, fraaie rode stoomwals opgesteld. Door de bossen "Het Noordhout" en "Den Treek-Henschoten" bereikten we de soeppost op g½ km te Maarn. Vlak na deze verzorgingspost kwamen we langs De Koepel van Stoop. Deze diende als uitzichtpunt over de gehele Utrechtse Heuvelrug, die rond 1850 nog grotendeels met heide was bedekt. Nu is dat, midden in de bossen, niet meer voor te stellen.
Dit is het wapen van Zeist.
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We liepen langs het recreatiepark De Piramide van Austerlitz, waarbij ook een griezeltent stond. Rond 1850 was hier een knooppunt van internationale handelswegen. Op 20 km was de grote rust in het sportrestaurant van het KNVB-centrum te Zeist.
Via de Leisterbossen kwamen we bij de maanschapen. Deze schapen uit Noord-Afrika leken erg op steenbokken. Voor een boswachterwoning, waaraan vele geweien hingen, zaten twee bronzen herten in de tuin. Op 30 km was de koffie/theerust. Op 35 km kwamen we door het prachtige natuurgebied "De Heidestein". De schaapskudde was inmiddels alweer gearriveerd bij de schaapskooi, die tevens dienst deed als informatiehut.
Hier was nu ook de fruitpost gevestigd. Tijdens onze aanwezigheid kwamen de schapen even binnen om lekkere korrels te eten, die de schaapsherder in de voederbakken had gelegd. De laatste paar km liepen we nog door een grot, een tunnel met een bocht erin. De totale afstand bedroeg 39,645 km. Het aantal deelnemers bedroeg 405.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg