Vorig verslag van de Heuvelrugroute Volgend verslag van het Heuvelrugroute Terug naar het overzicht van de wandelverlagen van het Heuvelrugroute Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Heuvelrugroute

Dit is het wapen van Soest. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Doorn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Toen we op vrijdag 18 september 1987 van huis gingen, regende het hard. Maar je hebt het plan om te wandelen, dus je gaat op weg. Op NS - station Soestduinen regende het nog steeds. Dus ging de regenjas aan en de paraplu op. Nadat we weer op de roete waren gekomen kwamen we bij Theehuis 't Hoogt. Het was nog gesloten maar het was ook net acht uur. Ondanks de regen was het toch zo drukkend dat we de regenjas uitdeden. We liepen langs het militaire vliegveld van Soesterberg en staken de nieuwe snelweg A27 over.
Nu kwamen we in de mooie boswachters van Austerlitz. Op een gegeven moment leek het alsof we op het eind van een pad uitgekomen waren, maar de roetebeschrijving gaf rechtuit aan. Toen we goed keken (door de regen was het nog somber) bleek toch nog een pad rechtuit te gaan. Uiteindelijk kwamen we bij CR Bonaparte te Austerlitz. Deze was nog gesloten. Daarop begaven we ons naar de enige grote winkel om daar onze dorst te lessen.
Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag kasteel Amerongen Via Maarn kwamen we in Doorn. Hier zagen we een kennis. Deze kennis kwam net van een supermarkt en bood ons een banaan aan. Het werd inmiddels zo warm dat we ons trainingspak konden uit- trekken. Nu kwamen we in een gebied met veel kastelen. Sommige kastelen stonden er niet meer, maar dan was wel de naam achtergebleven. Zo liepen we langs de kastelen Moerbergen, Hinderstein en Lunerberg. Het pad langs de voormalige ridderhofstad Walenburg liep ook prachtig langs een slotgracht en een weiland. Na een romantisch boogbruggetje liepen we door een uit 1617 daterend brugpoortje. In de hoofdroete zit de Darthuizer-variant die er voornamelijk in is gebracht ten dienste van aansluiting op openbaar vervoer en de twee campings. Aangezien dit voor ons niet nodig was staken we aldus 3 km af. Vlak onder Leersum betraden we natuurreservaat Kolland met uitzicht op de Rijn. Na kasteel Zuylenstein kwamen we bij kasteel Amerongen, dat net 10 minuten gesloten was. Door de bosrand en langs de uiterwaarden bereikten we Elst. Hier zagen we een oude grenssteen met de plaatsnamen Amerongen, Ginkel en Elst. Hier beëindigden we de etappe en reden met het openbaar vervoer huiswaarts.
naar de top van deze pagina

Henri Floor