Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: donderdag 21 mei 1987
traject: Roermond - Sittard

Dit is het wapen van Montfort. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Sint Odilienberg. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Nadat we om 7 uur beneden waren om te ontbijten duurde het tot 7.10 uur voordat we echt konden beginnen. Even voor 8 uur begonnen we aan de wandeling. Spoedig liepen we weer op het parkoers. We passeerden kasteel Hattem. We besloten aan de rechterkant van de verkeersweg te gaan lopen omdat aan de linkerzijde veel fietsers en bromfietsers reden (veel scholieren). Via Lerop bereikten we via zandwegen Sint Odiliënberg. Hier stond op een heuvel een oude kerk met 2 torens die we wilden bezichtigen, maar de deuren waren dicht. Maar er was nog een indrukwekkend kerkhof bij. We dwaalden door bossen en af en toe zagen we markeringen en bekende plekjes van de LAW4 en het Limburgpad. In Montfort waren de meeste café's dicht, maar we vonden er één, café biljard Tissen, dat open was.
Dit is het wapen van Sittard. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Vlak voorbij Montfoort liepen we langs de ruïne van een oud kasteel en even verderop troffen we 3 Pieterpad-wandelaarsters, die met hun 3e etappe bezig waren. Als voorbereiding hadden ze de ronde van Zuid-Limburg gelopen. Het parkoers was afwisselend met bossen en weilanden en akkers. Er was een stuk van het parkoers met takken afgezet en de markering liep hier dood. Via een kleine omweg kwamen we weer op het parkoers. In Peij-Echt dronken we koffie in café Sportzicht dat we al kenden van de OLAT-rondweg. Via Slek en een leuk smal paadje langs de Nelisgraaf bereikten we Susteren. Via Nieuwstadt bereikten we kasteel Limbricht te Limbricht waaromheen een heel groot huis is gebouwd met een gracht er omheen. In café Salden dronken we nog een laatste kopje koffie. Toen was het nog een klein eindje naar Sittard. Door uitbreiding van Sittard was hier een zandweg over akkers verdwenen. Rond half 6 arriveerden we op station Sittard.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg