Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: vrijdag 15 mei 1987
traject: Laren - Doetinchem

Dit is het wapen van Laren (Gelderland). Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Doetinchem. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Wederom ontbeten we om 7 uur en even voor 8 uur vertrokken we. Het was nog net droog te noemen, maar na een half uur moesten we de regenbroek aantrekken. We staken het Twentse kanaal over en vlak daarop de rivier de Berkel. Vlak daarop liepen we weer fraai door de bossen over zandwegen. Na een mooie 5 km lange zandweg bereikten we kasteel Den Bramel met zijn fraaie oprijlaan. Opvallend hier was dat aan de binnenzijden van de oprijlaan de takken in de loop der jaren waren afgezaagd. In Vorden wilden we aan het stationsloket een stempel halen voor onze stempelkaart, maar deze bleek er niet meer te zijn. In het stationsgebouw zat nu een tandarts. Vlak daarop hadden we een rust in hotel Bloemendaal.
Vlak voor kasteel Vorden, waarin het gemeentehuis is gevestigd, maakten we een foto van een wandelpaal met de richtingen Pieterburen, Sint Pietersberg, Buurse en Bennekom. Bekend is Vorden ook vanwege de acht kastelen, die het binnen zijn grenzen heeft. Reeds in 1913 is een fietsroete langs deze kastelen ontworpen. Het is de oudste toeristische roete van ons land. In Varssel zei een inwoner voor zijn huis: "jullie lopen zeker het Pieterpad". Even voor Zelhem voerde het pad over de oprijlaan en over het erf van een boerderij. Aan het begin van de oprijlaan stonden ook de borden "Eigen weg" en "Verboden toegang".
In Zelhem dronken we ieder een liter jogiedrink en haalden een stempel bij een Renaultgarage. We verlieten Zelhem over een leuke zandweg met aan beide zijden open akkerland. In Doetinchem liepen we bij de VVV langs, die fraai gevestigd was in een molen. We staken de IJssel over en liepen verder door naar ons overnachtingsadres Hotel Wijnbergen. Onderweg lagen we nog 50 minuten in het bos met af en toe zon.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg