Volgend verslag Terug naar het overzicht van de wandelverslagen van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Het Pieterpad, van Pieterburen naar de Sint Pietersberg


datum: vrijdag 8 mei 1987
traject: heenreis naar beginpunt wandeling

Dit is het gemeentewapen van Winsum. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Inleiding:
Sinds enige maanden zijn wij lid geworden van de vereniging Vrienden op de Fiets. Deze vereniging geeft een boekje uit waarin 350 overnachtingsadressen in Nederland staan en van dit aanbod hebben wij vier maal gebruik gemaakt. Om dit boekje met adressen te verkrijgen moet men lid worden. Dit kan door ƒ 7,50 over te maken op giro 2748096 t.n.v. Vrienden op de Fiets, P. de Blécourt-Wijchman, Brahmstraat 19, 6904 DA Zevenaar, telefoon 08360-24448. Bij vele Lange Afstands Wandelwegen in het midden en zuiden van het land zijn stempelkaarten. Bij het Pieterpad is dit (nog?) niet het geval. Daarop maakten wij zelf een stempelkaart met 10 vakjes op elke zijde van het papier. In het totaal verzamelden wij 47 verschillende stempels. Enkele malen kwam het voor dat we uit één plaats twee stempels verkregen doordat we b.v. bij het NS-station en de VVV een stempel haalden.

Op vrijdag 8 mei 1987 vertrok om 15.40 uur de trein uit Voorburg. Het was stralend weer. In Amersfoort stapten we over op de trein naar Groningen. Hier kwamen we om 18.15 uur aan. We dineerden in de stationsrestauratie. We aten kippesoep / champignonsoep, kabeljauwfilet/ gebakken haantje en besloten met koffie, waarbij ik nog een appelpunt nam. Daarna reden we met de trein naar Winsum. Hier zouden we worden opgehaald. Maar dhr. Poort zag ons niet. Wij zagen hem wel, maar we verwachtten niet zo'n oude man. Dhr. Poort gaf orgelles, zodat we eerst met mw. Poort thee dronken en TV keken. Later van 9 tot ruim 10 uur dronken we een noten rode wijn. Rond half 11 gingen we naar bed. Het huis was in 1898 gebouwd op een terpje. Mw. Poort was niet altijd even goed te verstaan.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg