Vorig verslag van de LAW503 Bergen op Zoom - Halfmijl Naar het overzicht van de LAW503 Bergen op Zoom - Halfmijl Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Bergen op Zoom - Halfmijl (3)

Dit is het wapen van Bergen op Zoom.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op Carnavalszaterdag 28 februari 1987 begonnen we aan het derde deel. We vervolgden bij Brakel. Brakel ligt ten ZW van Goirle. We staken het riviertje de Ley over en kwamen bij het natuurreservaat Regte Heide. Hier liggen enige pré-historische grafheuvels. Het natuurreservaat heeft (tijdelijk) aan schoonheid ingeboet omdat ruim 100 ha. gras verbrand was.
We maakten een leesfout. Het daaropvolgende vijfde pad naar rechts duurde 2 km lang, zodat we ook weer 2 km terug moesten lopen. We staken de Poppelse Ley over op de grens met België. Er stond hier een mooie grenspaal. Nu betraden we het landgoed Gorp en Rovert waar zoveel Rodondendrons voorkomen.
Bij de Papschotse plassen kwamen we een boswachter met zijn hond in een terreinauto tegen, die vriendelijk zwaaide. Nu kwamen we in het uitgestrekte landgoed De Utrecht. We staken de Hoogeindsche Beek en de Reusel over en kwamen bij het CR De Bockenreyder. Dit was gelegen in een fraai ingerichte boerenschuur. Hoewel we aanvankelijk de enigen waren, was er al meteen een sfeer van gezelligheid.
Het parkoers bleef maar steeds mooi. Op de open stukken met weilanden lag in de sloten de sneeuwrestanten soms nog wel 20 tot 30 cm hoog ondanks het feit dat de temperatuur die dag rond +9° lag. Op de Mispeleindsche Heide liepen we langs de vennen Flaes en Het Goor. Hoewel er nog een laagje ijs op het ven Flaes lag, en er al lang niet meer geschaatst werd, stond er toch nog dat het ijs onbetrouwbaar was.
Bij de Neterselse Heide hoorden we de steeds maar doorgaande carnavalsmuziek. We staken de beek De Grote Beerze over via een stuw. Het pad liep enige tijd gelijk met het NIVON pad de LAW502. Hierna werd de markering sterk minder en was over enige km's totaal verdwenen. Even voor Struifdorp kwam de markering weer terug. In CR De Gouden Leeuw werd in een grote zaal het kindercarnaval gevierd. Struifdorp is trouwens de carnavalsnaam voor Vessem.
We staken de Kleine Beerze over en over een 2 km lang zandpad bereikten we Halfmijl. Hier is de splitsing met de LAW4 naar Den Bosch of Eijsden. Op een houten richtingaanwijzer staan de eindbestemmingen vermeld. De richtingaanwijzingen van de LAW503 naar Bergen op Zoom en die van de LAW4 naar Eijsden zijn nog steeds verwisseld. In ons verslag van de LAW4 in begin 1986 meldden we dat ook al, maar het staat er nog steeds fout.
Na het voltooien van deze tocht kunnen we ons aansluiten bij diegenen die alle afstandstochten van de OLAT (en die in samenwerking met de ANWB) hebben gelopen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg