Vorig verslag van de LAW503 Bergen op Zoom - Halfmijl Volgend verslag van de LAW503 Bergen op Zoom - Halfmijl Naar het overzicht van de LAW503 Bergen op Zoom - Halfmijl Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Bergen op Zoom - Halfmijl (2)

Dit is het wapen van Bergen op Zoom.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op dinsdag 10 februari 1987 begonnen we met het tweede deel van de LAW503. Doordat het een door de weekse dag was konden we vroeger van huis vertrekken met het openbaar vervoer, als dat we dat normaal in het weekend kunnen doen. Na ruim twee uur reizen waren we op de plaats van bestemming, Wernhout.
Na een paar asfaltwegen liepen we al spoedig over zandwegen door De Lange Goren en De Waaijenberg. De temperatuur lag rond de zeven graden. De natte zandwegen zorgden voor een zwaarder parkoers. Op 10 km hadden we onze eerste grote rust gepland in herberg "'t Oekeltje", maar in verband met verbouwingswerkzaamheden gesloten.
Via Klein Oekel bereikten we de rekreatieplassen "De Galderse Meren", vrij dicht gelegen aan de snelweg A16 naar Antwerpen. We doken weer de bossen in en staken de Galderse beek over. Na 18 km kwamen we bij het Wapen van Ginneken, maar ook dit cafť was dicht. In de roetebeschrijving stond o.a.: "Kruidenierswinkel is 400m rechtdoor in Galder; geen brood".
Toen we hier aankwamen bleek op dit kruispunt in Galder ook Cafť Pension "In Het Kruispunt" te staan. Bij navraag bleek dat maksimaal 25 personen hier kunnen overnachten. Wellicht iets voor LAW503-wandelaars. Meerdere gegevens hierover zijn:C. Leijten, Galderscheweg 50, 4855 AJ Galder, telefoon: 076-613197. De mogelijkheid tot vroeg opstaan is aanwezig. Het echtpaar eigenaar is bejaard, ze zijn diabetici en staan zelf laat op. Ze zetten echter het ontbijt klaar en men kan daarna weggaan wanneer men maar wil. Het verkrijgen van een lunchpakket behoort ook tot de mogelijkheden.
We staken het riviertje de Mark over via de Scheelebrug en hadden uitzicht op het grote complex sanatorium "De Klokkenberg". Nu betraden we de Strijbeeksche Heide en het Chaamse bos. We bleven wel meer dan een uur het smalle asfaltfietspad richting Alphen volgen. We zagen hier verschillende keren wat oudere fietsers, die op sportieve wijze van hun oude dag genoten. Twee fietsers zagen we voor de tweede keer en een van de mannen zei ook: "dat is de tweede maal". Een paar maal zagen we een amazone.
We liepen langs het Rondven, het Putven en recreatieplas het Zand. Alle drie de plassen waren nog voorzien van een laag ijs. Vlak voor Druisdijk moesten we even over een afrastering stappen, omdat de zandweg was omgetoverd in een modderpoel met vennetje.
Vlak voor Brakel (dit ligt onder Tilburg) beŽindigden we dit tweede deel. Na een minuut wachten kwam de bus aangereden, die ons weer naar "de bewoonde wereld" bracht.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg