Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Nieuwjaarsreceptie bij WS78 in Nijkerk
embleem WS78
Op zaterdag 3 januari 1987 organiseerde WS78 al weer de 6e tocht uit zijn winterserie. Ditmaal te Nijkerk. Het gebruikelijke tafereel op de eerste wandeltocht in het nieuwe jaar voltrok zich. Er werden heel wat "gelukkig nieuwjaar", "de beste wensen", "een goede gezondheid" en 1 of "een goed wandeljaar" toegewenst. De start was vanuit 't Hophuis.
Dit is het wapen van Nijkerk. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Nadat het de voorgaande dagen veel geregend had en het de voorgaande nacht flink had gevroren waren veel plassen voorzien van een laagje ijs. We kwamen op een bospad waar opeens filevorming was. Het bleek dat over het hele pad zoveel water lag tussen en op graspollen, dat het praktisch niet doenlijk was om droge voeten te houden. Door het prachtige Speulder en Sprielder bos, dat wonderlijk en geheimzinnige oerbos van beuken- en eikenbomen, waarvan de één nog grilliger van vorm was dan de ander, werd de soeppost in Huinen (gemeente Putten) op 10 km bereikt.
Het Speulder- en Sprielderbos werd in 855 na Chr. reeds genoemd in een brief van ene Folckerus, die het bos aan een Duitse kloosterorde schenkt. Door boswachterij Garderen bereikten we op 21 km de grote rust in café "de bonte koe". Kennelijk had men hier verwacht dat de wandelaars veel zouden eten, want op vele tafels lagen servetten met bestek. Voor de servetten was echter op een andere manier belangstelling. Er stond namelijk een mooie afbeelding op het servet van het CR dat mooi in het wandelboekje paste.
Door Boeschoten, als onderdeel van boswachterij Garderen, waar bos- en hei door wei- en akkerland werd onderbroken was op 31 km de koffiepost. Op 37 km was nog de fruitpost waar Koos en Ciska speciaal voor WS78 hun huwelijksreis hadden onderbroken. De totale afstand bedroeg eksakt 40,550 km.
Nijkerk heeft in het verleden nog een paar beroemdheden gehad want in de 17e eeuw legden de Nijkerkers Kilean van Renselaer en Arendt van Curler, in Amerika de grondslag voor Nieuw Amsterdam, het latere New York.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg