Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Een verkort Graaf Floris V pad
embleem WS78
Op zaterdag 13 december 1986 startten we te Weesp aan een WS78 wandeltocht. Na 1˝ km verlieten we Weesp over de Vechtbrug. We bleven een hele tijd rechtdoor lopen. Over 4 wegen legden we een afstand van ruim 9 km af, waarbij we 6 km steeds vrij dicht langs water liepen. Inmiddels waren we op een traject van het Graaf Floris V pad uitgekomen waarvan we nu 5˝ km volgden. We zagen links de bossen van het Naardermeer.
Na de soeppost op 11 km bereikten we via de Fransekamp en het Spanderswoud het Goois natuurreservaat. Via het Corverbos bereikten we op 23 km de grote rust in café De Drie Dorpen te 's-Gravenland. Het was inmiddels al begonnen te regenen en we hadden ons al in de regenpakken gestoken. Dit is het wapen van Weesp. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag In het café was het lekker warm, waardoor wel eerst de bril besloeg. Meteen toen we het café binnenkwamen stonden langs de kant tafels opgesteld waaraan koffie en soep te koop was. De erwtensoep smaakte prima, maar dat mocht ook wel voor die prijs (ƒ 4,75).
We liepen het dorp uit en kwamen weer op een traject van het Graaf Floris V pad. Dit volgden we weer ruim 6 km. Hierbij kwamen we eerst door polderland en bereikten Ankeveen. Daarna volgden we het Bergsepad door de Ankeveense plassen. Over dit traject loopt ook de Marskramerweg. Uiteindelijk kwamen we op een betonfietspad uit. In een bocht naar links stond op de grond: ALTERNATIEF en SLECHT.
Als we de alternatieve route namen, moesten we het betonnen pad blijven volgen. We volgden echter SLECHT en dat was een blubberpad door riet, dat er avontuurlijk uitzag. Na afloop vonden we dit pad het allermooiste gedeelte van de hele route. Omdat het pad wat ongelijk was, gleden we ook wat heen en weer. We kwamen op een breed graspad uit. Omdat het gras niet erg platgetrapt was, werden onze schoenen allengs nat. De koffiepost lag op 30 km.
We volgden even de Oude Vecht en na de fruitpost op 34 km kwamen we langs de molens De Vriendschap en De Eendracht. Zo langzamerhand krijgen we trouwens de indruk dat elke zichzelf respecterende molen zich De Vriendschap of De Hoop noemt. Vele malen hebben we Vriendschappen en Hooppen gezien. Na de fruitpost op 34 km voerde de wandeling de laatste 5˝ km door de gemeente Weesp. De exacte afstand bedroeg 39,650 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg