Vorig verslag van de Pandurensteig terug naar het overzicht van de Pandurensteig Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig
datum donderdag 16 oktober 1986
traject Perlesreut - Kirchberg - Burg Fürsteneck - Kalteneck - Hals - Passau
afstand 34 km
Ilztal Het was wederom de hele dag droog en zonnig. Doordat we lange tijd onder de bomen liepen, bleef het voor ons lang fris. Het had voor de derde achtereenvolgende nacht gevroren op de velden. Omdat we pas om half acht konden ontbijten vertrokken we om 8 uur.
Al meteen in het begin week de roetebeschrijving af van de markering op de kaart. Over een asfaltweg bereikten we Kirchberg waar de kerk erg mooi moest zijn, maar waarvoor we ons geen tijd gunden, omdat we die dag 40 km moesten af liggen. We moesten goed op de kaart kijken want de markering was hier slecht.
We bereikten het riviertje de llz in het Ilztal. Het llztal is rond 1960 tot ontwikkeling gekomen voor het toerisme. De rest van die dag volgden we vrijwel steeds de Ilz. We kwamen bij Fursteneck, een groot kasteel. Jammer was echter dat er een hotel van was gemaakt, zodat we het niet van binnen konden bekijken. Af en toe zaten er hele leuke paden in. Zo liepen we een tijdlang tussen de Ilz en een spoorlijn. Op een gegeven moment kwam er een trein aan dat een heleboel lawaai maakte. Het bleek een goederentrein te zijn, waarvan uit een van de wagons grint kwam om de spoorlijn te verstevigen.
Pandurensteig Rond drie uur kwamen we bij het Ilzer stuwmeer. Daar was het erg rustig. Er dreven een paar vissersbootjes op het water. Rond half vijf bereikten we Passau waar de Ilz, en ook de Inn, in de Donau stromen. We liepen nog langs de Dom. We waren echter te moe om de Dom nog te bezichtigen.
Ons hotel lag recht tegenover het station. Men was daar bezig met hei werkzaamheden, zodat we de volgende ochtend al weer tijdig wakker werden (half zes). En met deze wandeling zat onze huwelijksreis er bijna op. Ons restte nog de terugreis met de trein. In Nederland aangekomen beeindigden we onze huwelijksreis op dezelfde manier waarop we ermee begonnen waren. Namelijk met een WS78 wandeltocht. Ditmaal te Tilburg.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg