Vorig verslag van de Pandurensteig Vorig verslag van de Pandurensteig terug naar het overzicht van de Pandurensteig Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig
datum woensdag 15 oktober 1986
traject Rinchnach - Wagensonnriegel (959m) - Klingenbrunn - Heinrichsreit - Spiegelau - Perlesreut
afstand 43 km
Perlesreut Perlesreut - Gasthaus Pleintinger De dag begon met mist, die spoedig optrok. Op de velden was de mist aangevroren aan het gras. De rest van de dag was het zonnig. Om 7.15 vertrokken we al uit Gasthof Zum Klosterwirt te Rinchnach. We stegen langzaam, maar wel gedurende lange tijd. In het totaal stegen we 400m.
Na Rinchnach uitgewandeld te hebben, bereikten we voor een asfaltwegje Zimmerau. Hier ging de weg over in een veldweg en hoe hoger we kwamen, hoe smaller de weg werd. Uiteindelijk werd het een leuk bergpad. Op het hoogste punt van de Wagensonnriegel op 959m stond een kruis waaraan een mooi stempeltje bevestigd was. Spoedig, toen we weer lager kwamen, werden de wegen weer breder.
In Klingenbrunn genoten we van wat kostelijk vocht. Om 11 uur kwamen we in Spiegelau en hadden er 17 km opzitten. Net toen we een rust hadden gehad en weer op gang probeerden te komen, werden we op een kruispunt zonder markering ingehaald door een groep van een man of zeven (meest vrouwen). Zij liepen ook de Pandurensteig, zij het dat zij de normale trajekten van 17 tot 23 km liepen, terwijl wij de laatste zes trajekten in drieŽn liepen.
Pandurensteig Rond half vijf kwamen we in Perlesreut aan, waar we in een hele grote supermarkt weer wat kostelijk vocht kochten. We overnachtten in Gasthof und Metzgerei Karl Pleintinger te Perlesreut.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg