Vorig verslag van de Pandurensteig Vorig verslag van de Pandurensteig terug naar het overzicht van de Pandurensteig Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig
datum maandag 13 oktober 1986
traject Cham Burg Thierlstein - Hanzing - Moosbach - Prackenbach
afstand 32 km
Moosbach Prackenbach Het was pas kwart voor acht toen we al van het Kolpinghaus vertrokken. Toen we de Florian-Geyer brug overstaken kwamen we in een gebied dat erg Hollands leek. Eerst een heel vlak gebied met een paar meertjes. We liepen langs slot Thierlstein. Dat leek op een heel hoog huis waarvan de muur wel 30m hoog leek en een paar fraaie torentjes had. Bij een parkeerplaats namen we even een verkeerd pad. Verkeerd, omdat de roete anders liep dan de markering op de kaart. Bij een boerderij bleef een ezel lang naar ons balken en spoedig daarop hadden we weer markering.
We liepen nu op de Pahlweg, als onderdeel van de Pandurensteig. Pahl is een bepaald soort gesteente dat daar veel voorkomt. Opvallend deze dag was dat er erg veel smalle bospaden in het parkoers zaten. Bij Hanzing waren wegen vernieuwd. Natuurlijk ten koste van markeringen. Op een kruispunt dacht ik dat we rechtdoor moesten. Aangezien we helemaal geen markering zagen liepen we op ons gevoel een bepaalde kant op. Verschillende malen liep een pad in het bos dood. Op een gegeven moment zagen we een andere markering, namelijk C4. We volgden deze markering en weldra kwamen we weer op onze eigen markering uit.
Prackenbach - Der Pahl Pandurensteig - button Pandurensteig In Gasthaus Pahl bestelden we bouillon met ei en dronken jus d'orange. In Moosbach gingen we even van de roete af. We haalden geld bij een bank en postte er een brief en dronken nog wat bij een supermarkt. Opnieuw liepen we over een kruisweg. Aan het einde hiervan stonden drie kruisen met Jezus Christus in het midden. En daarnaast afbeeldingen van Maria. Onder een rotsblok lag Jezus met drie discipelen, die sliepen. Rond vier uur kwamen we in Prackenbach aan. Op het raam stond "maandag rustdag". We belden toch maar aan en er werd opengedaan. Deze dag had de zon de hele dag geschenen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg