Laatste verslag van de Burgenweg Vorig verslag van de Pandurensteig terug naar het overzicht van de Pandurensteig Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Pandurensteig
datum zondag 12 oktober 1986
traject Waldmünchen – Lengau - Katzberg - Cham
afstand 23 km
Waldmünchen - logo We hadden de vorige avond met de hoteldirekteur afgesproken dat wij de volgende ochtend naar Waldmunchen gebracht zouden worden en dat daarna onze koffers naar Cham werden gebracht. Om half acht vertrokken we met de auto en kwamen even voor acht uur op het marktplein in Waldmunchen aan.
Het bleek dat deze tweede tocht, de Pandurensteig, vanaf de VVV begon. Deze was weliswaar geopend (het was namelijk zondag), maar je kon er alleen een stem uitbrengen vanwege verkiezingen (de Landstag). Net buiten Waldmunchen stond een bord met de wapens van twee gemeenten, waaronder Waldmunchen. Het pad voerde door het bos over een rotsachtig kruispad. Langs de kant stonden verschillende, in steen uitgevoerde, kruisbeelden met de beeltenis van de kruisiging van Jezus Christus. Het pad voerde naar een leuk kerkje te Herzogen dat er van binnen ook heel mooi uitzag.
Cham - Biertor - Klosterkirche Cham - Rathaus - Pfarrkirche St. Jacob Over een paar rustige asfaltwegen bereikten we in Lengau weer de bossen. Af en toe zaten er heel leuke paden in. Door de herfst kleurde het mooi. De mist was al aardig opgetrokken en de zon was al doorgebroken. De roete was op zich goed gemarkeerd. De markering stelde een zwarte sabel voor op een rode achtergrond en was vaak op bomen geschilderd hetgeen echter de zichtbaarheid niet echt bevorderde. Vaak liepen we over brede boswegen.
Vlak voor Katzberg was nog een uitzichttoren. Maar gebruikelijk stond er bij: Betreden op eigen risiko. En het zicht was toch beperkt tot ongeveer 3 km. Daardoor leek ons dit niet de moeite waard. In Cham vonden we spoedig het Kolpinghaus waar we overnachtten. Het Kolpinghaus was tevens een konferentieoord. In het centrum van Cham waren veel winkels geopend vanwege een markt die er was. We maakten van de gelegenheid gebruik om nog wat wandelkaarten te kopen. Onderweg waren we trouwens nog twee Pandurensteig wandelaars tegengekomen. Zij hadden ook in het Kolpinghaus overnacht.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg