Vorig verslag van de Burgenweg Volgend verslag van de Burgenweg terug naar het overzicht van de Burgenweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Burgenweg
datum vrijdag 10 oktober 1986
traject Burg Trausnitz - Pierlhof - Kaufnitz - Tšnnesberg/Kirche - Tannenbach - Wildstein - Burkhardsberg - Oberviechtach/Krankenhaus
afstand 25 km
Tannesberg Toen we 's morgens om 7 uur naar beneden gingen voor het ontbijt, was van activiteit nog niet veel te bespeuren. Daarna wees de markering op een kruising naar boven. Dit kwam ons vreemd voor omdat we spoedig een stuwdam moesten oversteken. Het bleek toch verkeerd aangegeven te zijn. Na de stuwdam kwamen we op een pad dat begroeid was, waardoor we op moesten passen voor natte voeten. Aan het eind van het bos kwam een weiland waar het pad over liep. Hier moesten we als paarden hoog onze voeten optillen om natte voeten zoveel mogelijk te voorkomen.
Over een brede weg bereikten we Kaufnitz. Dit gehucht bestond uit een stuk of 7 huizen, maar even voorbij dit plaatsje weerspiegelde twee huizen zich prachtig in een visvijver. Voor deze visvijver stond een prachtige appelboom waaraan alleen nog maar appels aan de takken zaten. De bladeren waren er al af.
Burg Murach bij Oberviechtach Even voorbij Tannesberg voerde de weg over een geologisch pad. Langs het pad stonden tientallen rotsblokken met verklaringen wat voor stenen het waren en waar ze vandaan kwamen. Het pad voerde deze dag veelal over brede grintpaden afgewisseld met asfaltwegen. In Ober-Viechtach liepen we naar het marktplein en kochten in een zaak nog een 1:100.000 wandelkaart. Even na 4 uur kwamen we weer terug bij Hotel zum Schwan. We waren al even voor twee uur langs geweest, maar toen waren onze koffers namelijk nog niet gearriveerd.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg